Crowdfunding VRIJ Festival van start

26-11-2014

HOORN – Vanaf deze week is het mogelijk om online een donatie te doen voor VRIJ Festival, een crowdfunding initiatief om volgend jaar op 5 mei een bevrijdingsfestival te organiseren in de binnenstad van Hoorn.

Initiatiefnemer en eigenaar van Uncommon Events Richard Spoelstra (19) heeft het idee gevat om volgend jaar op Bevrijdingsdag een inhoudelijk festival te organiseren in de binnenstad van Hoorn.

Spoelstra legt uit: “Vrijheid is iets groots en niet vanzelfsprekend, het feit dat wij vrijheid hebben wordt in 2015 al zeventig jaar gevierd. De afgelopen jaren is het vieren in Hoorn wat op de achtergrond geraakt. Met VRIJ Festival willen wij een inspirerend en educatief evenement neerzetten met muziek, sprekers en film. Jong en oud kunnen hierdoor met elkaar op 5 mei de vrijheid vieren.”

Inmiddels bestaat de organisatie voor VRIJ Festival uit een zestal enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten op verschillende vlakken als sponsoring, communicatie, programmering en productie. De organisatie heeft goed contact met en steun van Gemeente Hoorn en andere stakeholders.

Doneren
Een flink geldbedrag is inmiddels opgehaald, maar om het festival te kunnen garanderen is nog een bedrag van 5000 euro nodig. Door middel van crowdfunding kan de komende maand door iedereen een donatie worden gedaan op www.vrijhoorn.nl via de knop “support dit evenement”.

Reacties
Reactie: (Magda)
27-11-2014, 09:45
Wat een goed initiatief. €5000,- moet te realiseren zijn in een stad met 65.000 inwoners. Ik steun jullie.