Krant ‘Aan de slag in de Grote Waal’

3-12-2014

HOORN - Deze week ontvangen alle inwoners en organisaties in de Grote Waal de krant ‘Aan de slag in de Grote Waal’. Hierin staat wat de gemeente samen met anderen doet om het wonen en leven in de Grote Waal prettiger te maken.

De wijk Grote Waal wordt vernieuwd en verbeterd. Gemeente, bewoners, Intermaris en andere organisaties maken zich daar samen sterk voor. De basis is gelegd in de wijkvisie voor Grote Waal. Deze wijkvisie is in 2012 met inbreng van veel bewoners en organisaties tot stand gekomen. Hierin staat in grote lijnen wat er de komende twintig jaar moet veranderen of verbeteren in de wijk. De krant ‘Aan de slag in de Grote Waal’ geeft een beeld van wat er momenteel in de Grote Waal gebeurt en van wat er binnenkort gaat gebeuren.

Stadsvernieuwing
Stadsvernieuwing is een van de prioriteiten. In de Grote Waal werken we samen met woningcorporatie Intermaris en bewoners aan stadsvernieuwing. Om de leefbaarheid en de kwaliteit van de woningen te verbeteren zijn op een aantal plekken in de wijk ingrijpende maatregelen nodig, zoals het renoveren of vervangen van woonblokken en het opknappen van de omliggende openbare ruimte. De stadsvernieuwing is gestart bij de Sterflats. Het college en Intermaris willen nu ook aan de slag in het gebied Siriusstraat, Zuiderkruisstraat, Steenbokstraat en Prismalocatie. In de krant leest u hier meer over. Een digitale versie van de krant is te vinden op www.hoorn.nl/grotewaal.

Vragen of ideeën?
Meer weten over het actieplan? Vragen over wat er speelt in de wijk? Ideeën over hoe het anders kan? Daarvoor kan men terecht bij wijkcoördinator Manja Commandeur. Zij is elke tweede en vierde maandag van de maand in het wijkcentrum te vinden, van 9.00 tot 11.00 uur. Bellen of mailen kan ook, via 0229 252200 of naar gemeente@hoorn.nl t.a.v. wijkcoördinator Manja Commandeur. Meer informatie over de projecten en activiteiten in de Grote Waal en de digitale versie van de krant zijn te vinden op www.hoorn.nl/grotewaal.