KERSTCONCERT 2014 - WESTFRIES MANNENKOOR

2e KERSTDAG-26 december 2014- in de OOSTERKERK te HOORN

HOORN - Voor de 34e maal sinds de opening van de Oosterkerk in 1981 vindt op tweede kerstdag de traditionele kerstmatinee van het Westfries Mannenkoor plaats. Na zoveel jaren kunnen we zeggen dat deze matinee zijn vaste plaats in het Westfriese muziekleven heeft gevonden. Ook dit jaar zien we u als (trouwe) bezoeker weer graag in de Oosterkerk.

Ook nu hebben we weer een gevarieerd programma samengesteld, dat natuurlijk grotendeels in het teken van de kerst staat. Wietse Stuurman, die sinds 4 jaar als dirigent voor het koor staat, heeft weer vele stijlen samengevoegd in een bijzondere kerstmatinee.

Naast veel mannenkoormuziek hoort en ziet u het vocaal ensemble Bamestra’s Collectief uit de Beemster. Dit semiprofessionele ensemble van 10 geschoolde zangers en zangeressen zal een aantal werken in de kerstsfeer brengen. Uiteraard zingen we ook samen een aantal kerstliederen. Verder zullen als vanouds solisten uit eigen koor meewerken.

Het programma bestaat uit een groot aantal kerstliederen van zeer verschillende sfeer. Naast bijvoorbeeld het bekende Cantique de Noël zingen we een aantal carols van Rutter, maar ook negro-spirituals en Russische liederen in kerstsfeer. Zoals u van ons gewend bent brengen we niet alleen kerstliederen. In de matinee van dit jaar kijken we vooruit naar ons 70 jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan gaan we in het najaar van 2015 een groot opera-concert brengen, met de nadruk op Verdi en Wagner. Tijdens dit concert brengen we u als voorproefje in een operablok alvast twee Wagner stukken, naast operawerk van Mozart (die Zauberflöte) en Lorzing (Zar und Zimmermann). Daarmee denken we u weer een zeer afwisselende middag te kunnen brengen, die uiteraard afsluit in de kerstsfeer.

Het gastkoor Bamestra’s Collectief zal in twee blokken een aantal eigen stukken brengen. Voor de pauze zijn dat delen uit de Nelsonmis van Joseph Haydn; na de pauze een aantal kerstliederen als I’ll be home for Christmas en Have yourself a merry little Christmas.

We zien u graag tijdens onze kerstmatinee op 26 december 2014 (tweede Kerstdag), aanvang 14.30 uur, toegang €15,--.
Kaarten verkrijgbaar via de website: www.westfriesmannenkoor.nl en telefonisch via 0229-243192. U kunt ook kaarten aan de kerk krijgen, voorzover nog niet uitverkocht. Op de website vindt u ook alle informatie over het Verdi-Wagner project t.g.v. ons 70 jarig jubileum.

Dirigent: Wietse Stuurman Begeleiding: Hans Weenink
Solisten uit eigen koor:Hans van Niekerk (bariton) Burkhard Weitz (bas) Kees Essen (bariton)
Plaats: Oosterkerk, Grote Oost, Hoorn
Datum: 2e Kerstdag 26 december 2014
Aanvang: 14.30 uur - Kerk open: 13.45 uur.
Toegang: €15,--