Maandagavondopenstelling stadhuis vervalt

10-12-2014

HOORN - Doordat er geen wachttijden meer bij de balies zijn en de openingstijden zijn uitgebreid, wordt de extra openstelling op maandagavond per 1 januari 2015 stopgezet. In 2010 is deze extra avond erbij gekomen als reactie op de lange wachttijden die er toen waren bij de balies. Nu, vier jaar verder, is er een andere situatie. Iedereen maakt vooraf een afspraak en hoeft niet meer te wachten. En steeds meer mensen handelen hun zaken digitaal af via hoorn.nl. Sinds het werken op afspraak, dat in 2013 is ingevoerd, is het stadhuis bovendien zo’n vijftien uur per week extra geopend.

In 2010 was er sprake van lange wachttijden. De publiekshal zat soms overvol. Wie dan naar het stadhuis kwam moest soms wel een half uur wachten voordat hij werd geholpen. Als reactie daarop is de maandagavond ingevoerd als extra openstelling. Dit bleek echter geen oplossing voor de lange wachttijden. Vorig jaar is de gemeente Hoorn daarom op afspraak gaan werken. Sindsdien is de wachttijd gemiddeld nog maar 58 seconden.

Uitgebreidere openingstijden
Met het werken op afspraak zijn ook de openingstijden uitgebreid. Het is op vijf werkdagen mogelijk om van 8.00 tot 17.00 uur langs te komen, met een afspraak. Op donderdagavond blijft het stadhuis open tot 20.00 uur. Wie een afspraak maakt kan binnen vijf werkdagen terecht en meestal zelfs al binnen twee werkdagen.

Stijging digitale dienstverlening
Steeds meer mensen regelen hun zaken online via www.hoorn.nl. In 2010 gebeurde dat nog 5.200 keer. In 2014 is dat gestegen naar 8.400. De gemeente biedt steeds meer producten en diensten digitaal aan en werkt continu aan de verdere verbetering daarvan.