Feestelijke Kerstzang in de Dorpskerk te Zwaag

10-12-2014

HOORN - Op 19 december a.s. wordt in de in kerstsfeer versierde Dorpskerk te Zwaag een sprankelende kerstzang gehouden: samenzang van traditionele kerstliederen onder begeleiding van Hugo van der Meij op het prachtige Van Dam orgel. De samenzang wordt afgewisseld met muzikale intermezzo’s door Hugo van der Meij, orgel/piano en Nathanaël Middelkoop, zang. Lector is ds J. Meinders. Met deze zangavond wordt de traditie voortgezet om samen met begunstigers en belangstellenden zingend naar de kerst te gaan in ons fraaie monumentale kerkgebouw.

Hugo van der Meij werd geboren in Katwijk op 30 maart 1992. Al op zeer jonge leeftijd zat volgde hij pianolessen. Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag nodigde hem uit om te komen voorspelen en constateerde een absoluut gehoor! Elke dag was hij achter de piano te vinden. Op zijn zestiende ging hij orgel ging studeren. Vooral improviseren bleek een sterke kant te zijn. Meerdere keren heeft Hugo meegewerkt aan concerten, o.a. met het beroemde duo Andre Knevel en Liselotte Rokyta. Hugo is organist in de Chr. Ger. Kerk te Rijnsburg en Scheveningen en in Hervormde kerk te Katwijk. Ook begeleidt hij een aantal koren, hij is dirigent van vier koren.

Nathanaël Middelkoop is student die als hobby heel mooi zingt op een koor (ook solo) en zeer verdienstelijk trompet speelt. Nathanaël en Hugo hebben elkaar muzikaal gevonden en vullen elkaar uitstekend aan. Ze treden geregeld samen op.

De kerstzang begint om 20.00 uur. Kom tijdig, want vol is vol! Er is geen entree, wel een collecte. De opbrengst van de collecte is voor de instandhouding van de Dorpskerk, het oudste monument in de gemeente Hoorn en ter bestrijding van de onkosten van deze avond. Na afloop is er warme chocolade en glühwein. Verdere informatie bij de organisatie: www.dorpskerkzwaag.nl en www.zingenenzo.com