Opnieuw subsidie voor energiebesparende maatregelen

18-12-2014

HOORN - De gemeente Hoorn stelt in 2015 opnieuw 70.000 euro subsidie beschikbaar voor energiebesparende aanpassingen in en om het huis. De subsidie is bedoeld voor inwoners van de gemeente Hoorn met een eigen bestaande woning. Vanaf 15 januari 2015 kunnen geïnteresseerden een aanvraag indienen.

Wees snel
Woningeigenaren moeten de aanvraag indienen voordat de werkzaamheden starten. Voor de subsidieregeling geldt dat de aanvragen in volgorde van binnenkomst behandeld worden. Als het geld op is, worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld.

Energiebesparende maatregelen
Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn onder andere dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie. Ook HR++ glas, warmtepompboilers en zonnepanelen vallen onder de subsidieregeling. De hoogte van het subsidiebedrag is 15% van de daadwerkelijk gemaakte kosten. De gemeente stelt maximaal duizend euro subsidie per huishouden beschikbaar.

Meer weten?
Voor het aanvragen van de subsidie en meer informatie kunnen inwoners terecht op www.hoorn.nl/energiesubsidie. Via de onafhankelijke website www.duurzaambouwloket.nl kunnen woningeigenaren en huurders advies en informatie krijgen over alle mogelijke maatregelen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken.