Millenniumcheque als bijdrage aan De Hoornse Avond: ‘Hoorn voor Serious Request, Hands Off Our Girl

18-12-2014

HOORN - Op vrijdag 19 december overhandigt wethouder Samir Bashara tijdens De Hoornse Avond in Huis Verloren een millenniumcheque van 500 euro. De cheque is een bijdrage aan het goede doel van de avond: Serious Request 2014, Hands Off Our Girls. De gemeente draagt graag bij omdat Hoorn zich als millenniumgemeente inzet voor een betere wereld.

Huis Verloren en de organisatie van De Hoornse avond organiseren samen een benefietavond voor Serious Request. Het evenement is zowel op vrijdag- als op zaterdagavond. Geprobeerd wordt zo veel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel. Dit jaar is dat hulp aan meisjes die het slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflict- en oorlogsgebieden. Veel artiesten hebben aangegeven graag een optreden te willen verzorgen. De entreeprijs voor de benefietavonden is 5 euro en dit gaat direct in de pot voor Serious Request. Ook staan er potten in de zaal waarmee geld wordt ingezameld en wordt een deel van omzet gedoneerd aan de actie.

Millenniumdoelen
De millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn acht ambitieuze doelen gericht op wereldwijde armoedebestrijding en een duurzamer leefmilieu. De doelen werden weliswaar door regeringsleiders vastgesteld, maar om ze voor 2015 daadwerkelijk te kunnen halen is ieders hulp nodig, met name op lokaal niveau. De acht millenniumdoelen zijn:

1. Extreme armoede en honger zijn uitgebannen
2. Alle jongens en meisjes gaan naar school
3. Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten
4. Kindersterfte is sterk afgenomen
5. Minder vrouwen sterven door zwangerschap
6. De verspreiding van ziektes als AIDS en malaria is gestopt
7. Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu
8. Er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp
Dit jaar draagt Serious Request bij aan millenniumdoel 3.

Reacties
Reactie: (sjaak plaspoort)
21-12-2014, 17:32
Het katholiek en christelijk onderwijs heeft ook veel ingezameld en dat terwijl hun eigen geloof-structuren door innerlijke leegte imploderen hulde aan de linkse staatsomroep en onze onnozele kinderen.