Bruisende Kerst in Westfries Museum

18-12-2014

HOORN - De Kerst begint in het Westfries Museum al op 21 december. Met muziek, theater, de nieuwe tentoonstelling Zand en de wereldprimeur De Gouden Eeuw VR niet te vergeten. Vanwege het bruisende Kerstprogramma is het museum zelfs een dag extra open, maandag 29 december. Kijk voor meer info op www.wfm.nl

Tot en met 4 januari biedt het Westfries Museum een bruisende kerstprogrammering. Tot en met 27 december speelt Frederik de Groot maar liefst 10 keer Scrooge in het door hemzelf bewerkte wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens, begeleid door fluitiste Saskia van der Hall.
Kerstmis speelt ook een grote rol in het programma Winter, dat in het weekend van 2 tot en met 4 januari in het museum te zien is en waarin Olivier Havermans u kennis laat maken met de magie van de toverlantaarn, de televisie van onze overgrootouders.
Voor wie van kunst houdt is de nieuwe tentoonstelling Zand van Sylvia Wybenga een aanrader. In de expositie verlegt Sylvia Wybenga de grenzen van het tekenen met zand. Op 26 december, 28 december en 4 januari kunt u live demonstraties van haar bijwonen.
En dan is er uiteraard nog de nieuwe belevenis De Gouden Eeuw VR, de virtuele wandeling door het Hoorn van 1650. Wilt u dit eens meemaken, dan moet u hiervoor reserveren. Dat geldt ook voor Scrooge. Ga hiervoor naar de website van het museum, www.wfm.nl.