Proef je creativiteit op de Open Dag van De Blauwe Schuit

19-12-2014

HOORN - Kom op zondag 11 januari 3D printen, striptekenen, textielkunst maken, keramieken, speksteen bewerken, tekenen of schilderen op de Open Dag van De Blauwe Schuit in Hoorn. Je kunt gratis proeven van ons aanbod voor het nieuwe seizoen tussen 13.00 en 17.00 uur - én van gratis warme chocomel en glühwein!

Tijd voor jouw creativiteit in 2015? Met onze nieuwe korte workshops kun je voortaan in een of twee dagdelen volop je eigen talent ontdekken. De Blauwe Schuit heeft daarnaast ook een uitgebreid aanbod aan korte en langere cursussen: kijk op onze website wat bij jou past.

Voor jong en oud!
Op zondag 11 januari kun je alvast proeven aan je talent op onze Open Dag. Iedereen is welkom om te komen kijken of zelf actief mee te doen. Ook kinderen mogen uitproberen wat ze leuk vinden en aan de slag met striptekenen, textielkunst maken, keramieken, speksteen bewerken, tekenen en schilderen. De demonstratie 3D printen door Encis laat zien hoe dit in zijn werk gaat. Smaakt het naar meer? Volg dan in 2015 een van onze workshops 3D printen naar eigen ontwerp, zowel voor volwassenen als kinderen. Op 11 januari wordt onder de bezoekers zo’n 3D print-workshop verloot: de winnaar wordt op de dag zelf bekend gemaakt, op onze facebookpagina verschijnt direct de uitslag.

Kijken of gratis meedoen
Tijdens de Open Dag kun je overal in het bijzondere gebouw rondlopen – het voormalige zwembad De Vredehof – en vragen stellen aan onze kunstzinnige vakdocenten. En je kunt kijken naar het werk van onze cursisten dat in de ateliers en werkruimtes wordt geëxposeerd. In de gang is een speciale expositie waar het werk van de cursus Fijnschilderen te zien is. Ook is er een expositie van het Atelier Kunstig Bekeken; het atelier is gevestigd in De Blauwe Schuit en is onderdeel van de Baanbreker, dagbesteding voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarnaast zijn er beeldhouwwerken te bewonderen van Margreet Zwertbroek, jarenlang cursist bij Joop Hollanders. Deze gedreven beeldhouwdocent zal om 13.00 uur de expositie openen.

Kom op 11 januari alvast proeven aan je talent, en aan gratis chocolademelk of glühwein. Maak tijd voor je creativiteit in 2015!


Open Dag Blauwe Schuit
Zondag 11 januari 2015 van 13.00 tot 17.00 uur

Meer weten? www.blauweschuit.nl
Meer doen? De gratis introductielessen voor de kindercursussen vinden plaats in de week van 19 t/m 23 januari 2015.

De Blauwe Schuit
Vredehofstraat 7a
1624 XG Hoorn
Tel: 0229 213 962
www.blauweschuit.nl
Altijd voldoende gratis parkeergelegenheid