VRIJ Festival 5 mei 2015 in Hoorn een feit

Beoogde bedrag 5000 euro opgehaald door crowdfunding

HOORN – Een week voor het eind van de crowdfunding leek het nog onwerkelijk, maar met een bedrag van 5000 euro is het eerste Bevrijdingsfestival volgend jaar in Hoorn een feit.

De organisatie van VRIJ Festival heeft de afgelopen maand alles uit de kast gehaald om het initiatief werkelijkheid te laten worden. Het idee van de 19-jarige Richard Spoelstra, initiatiefnemer van VRIJ Festival en eigenaar van Uncommon Events, werd gesteund. Met meer dan 600 likes op de Facebook-pagina van VRIJ Festival, veel media-aandacht en menig donatie leek het Bevrijdingsfestival in Hoorn realiteit te worden.

Toch bleef de teller lang op een bedrag van 2500 euro staan, maar vijf dagen voor het eind van de crowdfunding heeft IT-Talentic het resterende bedrag van 2500 euro gedoneerd. Hiermee is IT-Talentic naast Rabobank, Gemeente Hoorn en Uncommon Events hoofdsponsor van VRIJ Festival.

Spoelstra vertelt: “Het is waanzinnig om na alle inspanningen de afgelopen tijd het bedrag van 5000 euro te behalen. Het feit dat zoveel burgers en bedrijven in én rondom Hoorn het initiatief steunen en vinden dat vrijheid gevierd moet worden, doet de organisatie en mij uiteraard erg goed.”

Nu het beoogde bedrag is behaald, kunnen er vervolgstappen worden genomen. “We gaan de komende tijd op zoek naar artiesten en sprekers, podia, licht en geluid. Daarnaast gaan we bedenken hoe we het festival verder gaan aankleden rondom het thema vrijheid. Ideeën zijn natuurlijk altijd welkom op de Facebook-pagina van VRIJ Hoorn” licht Spoelstra toe.