Oogheelkunde Westfriesgasthuis ontvangt certificaat voor maculadegeneratie

20-12-2014

HOORN - Het Westfriesgasthuis heeft een kwaliteitscertificaat van Het Oogzorgnetwerk ontvangen voor de behandeling van maculadegeneratie. De afdeling Oogheelkunde ontvangt het certificaat omdat het hoog scoort op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Voorafgaand aan de certificering hebben zorgprofessionals uit andere ziekenhuizen, die dagelijks zijn betrokken bij de zorg en behandeling van oogheelkundige patiënten, de afdeling bezocht. Tijdens de bezoeken bleek dat de afdeling hoog scoort op voorlichting voor de patiënt, patiëntvriendelijkheid en een goed georganiseerd zorgproces.

Het Westfriesgasthuis is één van de partnerlocaties van Het Oogzorgnetwerk. Oogartsen binnen Het Oogzorgnetwerk hebben kwaliteitsnormen ontwikkeld. Deze kwaliteitsnormen bieden een basis voor het continu verbeteren van de zorg. Met het behalen van het certificaat, uit handen toont het Westfriesgasthuis aan dat het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitsnormen en dat voortdurend wordt gewerkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.” Aldus Krista Boerlage, unithoofd van de Oogheelkunde.

“We zijn trots op het behalen van het certificaat. Op deze manier is het voor patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars duidelijk dat patiënten kunnen rekenen op uitstekende zorg en dienstverlening in het Westfriesgasthuis.”