SG Newton decor voor nieuwe TV jeugdserie ‘Fame Academy’

23-12-2014

HOORN - Op maandag 5 januari start AVROTROS met het dagelijks uitzenden van de nieuwe
TV jeugdserie ‘Fame Academy’. De opnamen voor deze serie zijn o.a. gemaakt op Vmbo SG Newton in Hoorn.In deze serie worden hbo-studenten gevolgd van het ‘Lucia Marthas Institute for Performing’ uit Amsterdam. De studentendie tussen de 17 en 25 jaar zijn, dromen van een grote danscarrière. De opleiding eist echter veel van de studenten. Slechts de allerbesten weten zich te handhaven en komen uiteindelijk in de spotlights te staan.


De serie ‘Fame Academy’ kent twee verhaallijnen. Enerzijds is er de noodzaak van discipline en toewijding van de studenten voor het dansen. Ze moeten zich staande weten te houden in een wereld die enorm competitief is. Anderzijds gaat het over het over jonge mensen die leven en werken op het grensvlak van puberteit en adolescentie. Ze gaan voor het eerst op zich zelf wonen en moeten een huishouding draaiende houden. De dansopleiding is zwaar. Is er tijdens de intensieve opleiding nog tijd voor familie en vrienden? Ook de verwachtingspatronen van familie, vrienden spelen een belangrijke rol in hun leven.

TV opnamen
Een deel van de opnamen voor de nieuwe jeugdserie ‘Fame Academy’ is in november jl. op Vmbo SG Newtonin Hoorn gemaakt tijdens de zgn. Dansdagen. Deze Dansdagen worden jaarlijks door de school georganiseerd. Twee dagen lang werken leerlingen en docenten van de school zich in het zweet bij het instuderen van een dans. Bij dit tweedaagse dansfestijn krijgen de leerlingen SG Newton altijd les van studenten van ‘Lucia Marthas Institute for Performing’.Klas 1 G won met hun choreografie over de film ‘Fame’.
Dit keer waren de Dansdagen anders dan voorgaande jaren door de aanwezigheid van een cameraploeg die TV-opnamen maakte voor deze nieuwe TV jeugdserie.

Eerste uitzending
In de eerste aflevering wordt kennis gemaakt met de verschillende personages die een passie hebben voor dans. Denzel (19) en Davey (20) geven danslessen aan de leerlingen van een middelbare school in Hoorn: SG Newton dus.
‘Fame Academy’ is vanaf 5 januari dagelijks te zien bij AVROTROS om 19.25 uur.