Kom kijken en beleven bij bibliotheek Hoorn

Nationale Voorleesdagen, Isa Hoes en André Kuipers in Hoorn

HOORN - In 2015 kun je weer bekende Nederlandse schrijvers ontmoeten bij Bibliotheek Hoorn. Dit voorjaar komen actrice/schrijfster Isa Hoes en astronaut/schrijver André Kuipers naar Hoorn. De allerkleinsten kunnen genieten van de voorstelling ‘Zwemmen in zee’ van Ellis Bell. Én wist je dat je al kunt lezen met je baby? Dat leer je in de workshop ‘‘Lezen met je baby’. Huiswerkbegeleidingsinstituut Happy Homework start met lessen Engels voor het basisonderwijs.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (21 – 31 januari) is er voor de allerkleinsten van alles te beleven in de Bibliotheek. Op woensdag 21 januari kun je deelnemen aan de gratis workshop ‘Lezen met je baby’. Kom op zaterdag 24 januari naar de beweeglijke en interactieve kindervoorstelling ‘Zwemmen in zee’. Ellis Bell speelt deze voorstelling, gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar ‘Boer Boris gaat naar zee’ met gebarenliedjes. Is je peuter nog geen lid van de bibliotheek? Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt je kind een gratis minipopje van Boer Boris, de hoofdpersoon uit het Prentenboek van het jaar. En, wist je dat lidmaatschap tot 18 jaar gratis is?

Actrice/schrijfster Isa Hoes spreekt op donderdag 19 maart over Toen ik je zag en Kompas, haar essay voor de Maand van de Spiritualiteit. Haar literair agent, Paul Sebes, zal haar die avond interviewen. Daarnaast zal Isa een stuk uit het boek voorlezen, vragen uit het publiek beantwoorden en natuurlijk is er de gelegenheid om je boek te laten signeren.

In samenwerking met Schouwburg Het Park presenteert Bibliotheek Hoorn astronaut André Kuipers op donderdag 19 april. In 2011 vertrok André Kuipers voor een tweede missie naar de ruimte. Aan boord van het internationale ruimtestation ISS was hij ingenieur, arts, wetenschapper, docent en ambassadeur. Maar hij is ook echtgenoot, vader van vier kinderen en nog altijd een dromer. Met de juiste muziek, foto’s van vroeger en het uitzicht op de aarde probeerde hij het gevoel dat hij als kind had weer terug te krijgen: de jongensdroom van een ruimtevaarder. Een bijzondere theaterlezing!


Meer informatie over deze activiteiten vind je op www.bibliotheekhoorn.nl.