Voormalige nachtopvang krijgt nieuwe bestemming

13-1-2015

HOORN - Er komt een woonzorgvoorziening voor dementerenden in de voormalige nachtopvang op Scheerder 1 in de wijk Risdam. Het college heeft besloten het pand te verkopen aan De Freya Groep. Zij bieden zorg aan mensen met dementie onder de noemer Dagelijks Leven.

Dagelijks Leven biedt in kleinschalige woonzorgvoorzieningen verpleging en verzorging aan mensen met geheugenproblemen. In een voorziening van Dagelijks Leven wonen twintig cliënten die 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteund worden door een vast en professioneel team. In januari organiseert Dagelijks Leven een informatiebijeenkomst voor omwonenden om uitleg te geven over de plannen en de nieuwe invulling in relatie tot de buurt. Naar verwachting vindt in april 2015 de overdracht van het pand plaats.

Zorg voor dementerenden
Wethouder Michiel Pijl: ‘Het aantal ouderen groeit en daarmee ook het aantal mensen met dementie. De zorg voor dementerenden is een prioriteit voor ons college. We zijn daarom ook blij met de komst van Dagelijks leven. Ze bieden een voorziening voor dementerenden die we nog niet hebben in Hoorn. De huizen van Dagelijks Leven zijn kleinschalig, en maken onderdeel uit van de wijk. Ze streven ernaar de bewoners zoveel mogelijk een leven gewoon als thuis te laten hebben, met de benodigde ondersteuning en zorg.’

Sluiting nachtopvang Scheerder 1
De nachtopvang voor dak- en thuislozen in het pand op Scheerder 1 heeft eind 2014 haar deuren gesloten. Dak- en thuislozen die hier gebruik van maakten, worden nu opgevangen in het Startpunt van het Leger der Heils. Dit is de nieuwe nachtopvang en de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen op Dampten 18. Reakt vertrekt per 1 maart a.s. uit het pand aan de Scheerder.