Hoe een toevallige ontmoeting tot iets moois kan leiden..

27-01-2015

HOORN - Met onmiddellijke ingang zal Peter Dusch, momenteel nog manager bij Cinema Oostereiland, toetreden tot het Bestuur van Inloophuis Pisa als algemeen bestuurslid.

Dusch is 49 jaar, getrouwd, vader van vijf kinderenen woonachtig in Hoorn. Zijn hele werkbare leven heeft hij gewerkt binnencommerciële dienstverlenende bedrijven. De laatste twee jaar stond hij als manager aan het roer van Cinema Oostereiland. Hier heeft Duschkennis gemaakt met het aansturen van een vrijwilligersorganisatie. “Een groot verschil ten opzichte van het werken met medewerkers binnen een commerciële organisatie”, aldus Dusch.

Bij Cinema Oostereiland liep Dusch onlangs Wiek Luza, coördinator van Inloophuis en trouw Oostereiland-bezoeker, tegen het lijf. De twee raakten in gesprek over de vrijwillige zorgsector, waar Dusch warme belangstelling voor heeft. Luza zag direct de match en polste Dusch over de bestuursfunctie binnen het inloophuis. Al tijdens het eerste gesprek met de andere bestuursleden was de klik daar en de zaak beklonken.

Na een korte inwerkperiode treedt Dusch in de voetsporen van Ron Terra, algemeen bestuurslid van het eerste uur. Terra: “Ik heb in Peter een waardig opvolger gevonden en dat maakt het afscheid toch een stuk gemakkelijker”. 

Op de vraag aan Peter Dusch waarom hij direct op de vacature bij Inloophuis Pisa inging, antwoordt hij: “Ik ben op een punt gekomen in mijn leven, dat ik graag een bijdrage lever aan een organisatie die maatschappelijk een belangrijke betekenis heeft. De ziekte kanker, treft veel mensen, Inloophuis Pisa biedt een veilige haven voor de zieken en hun familieleden. Hieraan wil ik graag een bijdrage leveren als algemeen bestuurslid.”

Secretaris

Inloophuis Pisa is ook nog op zoek naar een Secretaris. Herken jij je in de kernwaarden en –kwaliteiten van Inloophuis Pisa? Ben je integer, betrokken, gedreven en je bewust van de verantwoordelijkheid die het bestuur draagt? Heb je (enige) bestuurservaring en zie je het als een mooie uitdaging om mede verantwoordelijk te zijn voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid? Stuur dan een mail naar rterra@kpnmail.nl voorzien van je motivatie en c.v. De secretaris is –onder meer- verantwoordelijk voor het (digitale) archief, correspondentie, vastlegging van adresgegevens van de in- en externe relaties en het notuleren van de bestuursvergaderingen. Tenslotte verzorgt de secretaris de verspreiding c.q. beantwoording van berichten die binnenkomen via info@inloophuispisa.nl.

Wilt u meer weten over Inloophuis Pisa? Neem dan eens een kijkje op www.inloophuispisa.nl of op de facebookpagina van het inloophuis.