Vervolg op de presentatie de ‘Gouden Eeuw VR’ in het Westfries Museum

30-01-2015

HOORN - Op 1 juni komt er in het Westfries Museum een volledig nieuwe versie van de succesvolle presentatie De Gouden Eeuw VR.
Tot 1 februari zijn alle presentaties volgeboekt en vanaf dat moment is de zaal tijdelijk, tot 1 juni,  gesloten.

Presentatie slaat aan

Sinds de start op 13 december, hebben meer dan 4500 mensen in het museum genoten van de virtuele wandeling door het Hoorn van 1650. De reacties op onze wereldprimeur zijn zeer positief. Gemiddeld krijgt de presentatie het rapportcijfer 8.4 van de bezoeker.

Alle gebruikers is gevraagd een enquête in te vullen. Naast lof en waardering, heeft dat ook veel ideeën voor verbetering opgeleverd. Suggesties waren er bijvoorbeeld voor een rijkere aankleding van de stad en een betere informatievoorziening over wat je allemaal ziet wanneer je door het Hoorn van de Gouden Eeuw loopt.

Het museum gaat de periode tussen 1 februari en 1 juni gebruiken om de kinderziektes uit de presentatie te halen en de inhoud nog mooier en realistischer te maken. Daarbij maken we natuurlijk gebruik van de opmerkingen uit de enquête. Zo zullen er nieuwe scènes worden toegevoegd en zal er ‘onderweg’ meer informatie gegeven worden.

Een nieuw project.
Ook gaat het museum samen met Rob Tuytel werken aan een geheel nieuwe VR-presentatie die, vanaf 13 juni in het kader van het jubileumjaar Kaap Hoorn 400, in het Westfries Museum te zien is.
In Kaap Varen stapt de bezoeker aan boord van het schip De Eendracht en kan zich even schipper Willem Cornelisz Schouten wanen en ervaren hoe het geweest moet zijn op die bewuste 29ste  januari 1616, als eerste Kaap Hoorn te ronden.
Zo komt geschiedenis wel erg dicht bij en tot leven.