Intermaris verwijdert asbest van dakkapellen

01-02-2015

HOORN - Intermaris verwijdert in januari en februari de asbesthoudende platen van de dakkapellen van negentien woningen aan de Vollerswaal, Schotland en ’t Watertje in Hoorn. De woningcorporatie verwijdert de platen aan de zijkant van de dakkapellen omdat de platen asbest bevatten. 

Werkzaamheden
Asbest was tot 1993 een veel gebruikt bouwmateriaal. Wanneer asbest onbeschadigd is en in hechtgebonden staat is verwerkt, zoals in deze platen, is de kans zeer klein dat er vezels vrijkomen en is asbest niet gevaarlijk. De platen zitten aan de buitenkant van de woning. Na de inspectie gaf Intermaris een gecertificeerd bedrijf in asbestverwijdering de opdracht om de platen van de dakkapel te verwijderen. De aannemer Toekomst Bouw plaatst daarna weer nieuwe platen op de dakkapel, in een vergelijkbare kleur. Het dak van de dakkapel blijft zitten. Daarnaast verwijdert de aannemer de oude kozijnen en plaatst kunststof kozijnen terug met HR++ isolatieglas.

De opzichter van Intermaris is vooraf bij de bewoners thuis langs geweest om de werkzaamheden te bespreken. De woningen aan de Vollerswaal zijn al klaar en het eindresultaat ziet er goed uit.