Intermaris start nieuwbouw in Grote Waal

02-02-2015

HOORN - Intermaris start met de nieuwbouw van sociale huurappartementen aan de Astronautenweg in Hoorn. Met de lopende renovatiewerkzaamheden aan de Sterflats, dit nieuwbouwproject en de aanpak van de woonomgeving krijgt de Grote Waal een positieve impuls. Wethouder Pijl verricht in april een handeling om de bouw feestelijk in te luiden. Intermaris verwacht dat de appartementen halverwege 2016 klaar zijn voor huurders.

Met de start van dit nieuwbouwproject zetten we de volgende stap in onze werkzaamheden aan en rondom de Sterflats in de Grote Waal. In samenwerking met gemeente en huurders zorgen we ervoor dat het in deze buurt zeer prettig wonen wordt.  Daar willen we op een feestelijke manier bij stil staan”.

 

Feestelijke start bouw
Intermaris staat op een feestelijke manier stil bij de start van dit bouwproject. Aart Slot, bestuurder Vastgoed bij Intermaris: “Met de start van dit nieuwbouwproject zetten we de volgende stap in onze werkzaamheden aan de Sterflats in de Grote Waal. Een wijk vol kansen: vlakbij de voorzieningen van de binnenstad en op een mooie plek aan het water. In samenwerking met gemeente en huurders zorgen we voor prettig wonen in deze buurt. Daar willen we op een feestelijke manier bij stil staan”. In april geven Wethouder Pijl en Aart Slot het startsein. “Het is een proces van jaren, en dit is weer een belangrijke stap om de Sterflats en omgeving een nieuwe toekomst te bieden. Ook de gemeente investeert in de wijk. Voor het openbaar gebied rond de Sterflats maakten we samen met de Huurdersvereniging Sterflats en Intermaris het ontwerp. Het bevat veel ruimte voor spelen, recreëren, ontmoeten en groen. Bewoners krijgen ook de gelegenheid om een deel van het groen zelf in te richten en te onderhouden,” aldus wethouder Pijl.

 

Verbetering buurt
De appartementen komen niet op dezelfde plek als de voormalige bebouwing, maar staan straks meer langs de Weel. In april 2015 gaan de eerste heipalen de grond in. Met de start van de bouw verandert het aanzien van de hele buurt rondom de Sterflats. Hiervoor zijn samenwerkingsafspraken gemaakt tussen de gemeente Hoorn en Intermaris. De gemeente Hoorn neemt de woonomgeving flink onderhanden.

 

60 nieuwe appartementen
Intermaris bouwt aan de Astronautenweg in Hoorn 60 ruime sociale huurappartementen verdeeld over drie gebouwen. De appartementen hebben een ruim balkon en een eigen berging. Alle appartementen zijn gelijkvloers, dus geschikt voor senioren. Just Architects tekende het ontwerp, Intermaris gaf de opdracht aan aannemer Koning Bouw. Meer informatie over deze woningen staat op www.intermaris.nl/astronautenweg
 


Reacties
Reactie: (shahit)
25-4-2016, 23:01
ik ben shahit chahat slechthorende wil ik graag 2 hoog nieuw huis Op 23-4-2016 heeft u ons een bericht gestuurd. Hierin vraagt u om meer informatie betreft de renovJacqueline Al Medewerkerin van imtermaris grt shahit

Reactie: (F.Battem)
3-10-2015, 11:45
Ben geintereseerd naar deze woningen, staat ingeschreven bij de woningstichting.

Reactie: (Denzel)
28-4-2015, 23:34
Er is geen tekort aan appartementen maar aan eengezinswoningen waarom worden die niet meer gebouwd goed die worden welliswaar gebouwd maar ook genoeg en betaalbaar ? Gemeente hoort hierbij in te grijpen maar die heeft andere belangrijke taken blijkbaar. Hoorn mooi maken voor de weinige die het kunnen veroorloven om in een van de weinige " goede buurten" te wonen.

Reactie: (Gerda hondeveldt)
16-4-2015, 09:29
Wat gaat het kosten ? Komt iedereen in aanmerking hiervoor ?