Voorjaarsvakantie in het Westfries Museum.

21-02-2015

Vanaf vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart is er een gevarieerd programma in het museum. Voor de kinderen is er een speurtocht door het museum, waarin je van alles aan de weet komt. Op zondag 21 februari, woensdag 25 februari en op 1 maart geeft Sylvia Wybenga een speciale voorstelling in haar zandtheater. ‘Smakelijk eten’, het interactieve programma over eten, is weer terug in de taveerne. 

Voor de kinderen
Voor de kinderen is er altijd iets te beleven in het Westfries Museum, maar in deze voorjaarsvakantie is het museum extra leuk. Er is een speurtocht uitgezet die alles te maken heeft met het voorjaar.
Je leert er veel leuke dingen, zoals ‘Waarom hoor je appeltaart in het voorjaar te eten?’ en nog veel meer. Maar het wordt nog leuker. Ga het museum in als inspecteur! Maak een rapport over het museum en misschien verdien je daar wel € 50 mee. Wil je weten hoe dat werkt, kijk dan op www.museumkids.nl. En de toegang voor kinderen is nog altijd gratis.

ZAND
De tentoonstelling van de zandkunstwerken van Sylvia Wybenga heeft al heel wat bezoekers verbaasd. In de voorjaarsvakantie geeft zij een aantal voorstellingen van de vrolijke zandvertelling ZANDIJS. Deze voorstelling is speciaal gemaakt om in de Schutterijzaal van het Westfries Museum te vertonen. Janna de Lathouder heeft het verhaal geschreven. Henk Dekker vertelt het spannende verhaal, Tijn Wybenga zorgt met zijn muziek voor de juiste toon en de zandtekeningen van Sylvia Wybenga sturen het verhaal de goede kant op. De entree van deze bijzondere voorstellingen is inbegrepen in de toegangsprijs, maar reserveren op http://wfm.nl/zandijs/ is noodzakelijk. Er zijn nog plaatsen voor 25 februari en 1 maart.

‘Smakelijk eten’
‘Smakelijk eten’, is vanaf 22 februari weer terug in de taveerne van het Westfries Museum. Na het succes in 2014 werd er door veel bezoekers nog steeds naar gevraagd. En het blijft de moeite waard.
Wist u dat er in de zeventiende eeuw nog niet met een vork gegeten werd, maar dat de ‘frickedel’ al wel op het menu stond? Dat water niet te drinken was, maar bier een goed alternatief was voor alle leeftijden? Meer van dit soort interessante wetenswaardigheden over eten en drinken in de Gouden Eeuw zijn te beluisteren en te bekijken in onze 17e eeuwse taveerne.

Voor meer informatie en openingstijden: www.wfm.nl

Westfries Museum
Roode Steen 1
1621 CV Hoorn
tel: 0229 280022

Volwassenen: € 8,00; 65+: € 6,50; Jongeren (tot 18): gratis; Museumkaart: gratis.


Reacties
Reactie: (hans hoornsman)
22-2-2015, 13:31
beetje slordig met de data omgesprongen. Klopt geen hout van dus.