Farid Ghannam in de Zwarte Olifant

24-02-2015

HOORN - Volgende week dinsdagavond, 3 maart, vindt er een bijzonder concert plaats in het nieuwe cultuurlokaal van Hoorn, De Zwarte Olifant.

 

De Marokkaanse zanger Farid Ghannam, in Marokko bekend van The Voice Of Arab, doet Hoorn aan tijdens zijn Nederlandse tour. Deze zanger is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse gitarist Jan Wouter Oostenrijk (JWO) en zijn band. 

 

Hun eerste single ‘Gnawa in your Souls’ is zojuist uitgebracht op Amstel Records

 

De jonge talentvolle zanger Farid was finalist van The Voice ‘Arab’ 2010 waar hij de koosnaam Farawla (aardbei) kreeg vanwege zijn innemende verschijning. Inmiddels is hij een internationale bekendheid en is zijn vertolking van Khaled’s Aisha ruim 19 MILJOEN X afgespeeld op You Tube! Farid is een zanger van een nieuwe generatie, Rai met een vleugje jazz en soul.

 

JWO studeerde in 1995 af als jazzgitarist aan het conservatorium van Amsterdam. Hij won de Gouden Notenkraker voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live-muziek met de Marokkaanse formatie Railand. In de afgelopen 20 jaar groeide hij uit tot een van de interessantste Westeuropese gitaristen vanwege zijn innovatieve crossovers met Noord Afrikaanse muziek als Maghreb Jazz, hij noemt dit zelf: Sharqi Blues.

 

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een bijzondere avond. 

 

Het concert begint om 20.15 uur. De deur gaat open om 19.45 uur. De entree is 5,-. 

De Zwarte Olifant bevindt zich naast het Loft Der Zotheid op het Nieuwe Noord 12.