VOC Hoorn: "Was raad correct geïnformeerd over procedure aanbesteding Kaap Hoorn 400?"

26-02-2015

HOORN - De fractie van VOC Hoorn heeft schriftelijke vragen gesteld over de procedure rondom de aanbesteding Kaap Hoorn 400 jaar. Dit naar aanleiding van eigen onderzoek vanuit de fractie. De fractie van VOC Hoorn twijfelt of de raad volledig in positie is gebracht om tot een keuze te kunnen komen over de gunning. 

Hier de brief zoals deze is verzonden aan het College vanuit de fractie VOC Hoorn:


Geacht college,

In de vergadering van de Raad d.d. 16-09-2014 heeft de Raad besloten:

Het college opdracht te geven voor de viering van Kaap Hoorn conform het voorstel van productiebureau Zorro.

Voor de viering de volgende uitgangspunten mee te geven:
- het hoofdevenement op 14 juni 2015 moet dienen als aftrap naar meer evenementen met een Kaap Hoorn tintje gedurende in ieder geval het feestjaar;

- zoveel mogelijk partijen worden gestimuleerd om mee te doen, maar wel vanuit een centrale coordinatie (Productiebureau Zorro);

- het feestjaar moet aantoonbaar meer bezoekers aan Hoorn trekken, er moet veel aandacht en publiciteit voor Hoorn zijn;

- de stad met al haar evenementen en faciliteiten worden verbonden onder een kapstok van 400 jaar Kaap Hoorn;

Voor de viering E 150.000 beschikbaar te stellen, waarvan E 50.000 t.l.v. begrotingsresultaat 2014 en E 100.000 t.l.v. begrotingsresultaat 2015

De bij dit besluit behorende begrotingswijziging vast te stellen.

VOCHoorn heeft onderzoek gedaan naar o.m. de gelopen aanbestedingsprocedure, gehanteerde aanbestedingscriteria en –eisen en de gehanteerde gunningscriteria en de wijze waarop de Raad is geinformeerd op basis waarvan zij een besluit moest nemen.

 

VOCHoorn stelt u daarom de volgende schriftelijke vragen:


1. Waarom heeft de gemeenteraad de beoordelingsverklaringen van Zorro en Hoorn Events niet gehad bij het Collegevoorstel?  NB in de aanbestedingscriteria van Kaap Hoorn staat vermeld dat dit zou moeten. 

2. Waarom is in het collegevoorstel alleen het hoofdevenement beoordeeld en zijn de losstaande ideeën van beide evenementenbureaus niet met een gemiddelde berekend? 

3. Waarom heeft de Raad geen totaal eindbeoordeling gehad? NB een eindbeoordeling is naar de opvatting van VOCHoorn  het gemiddelde van de beoordelingen van hoofdevenement en losse ideeën.

4. Waarom stelt het college productiebureau Zorro voor aan de Raad, terwijl in de gunningscriteria vermeld staat dat het bureau met beste prijs-kwaliteitverhouding zal winnen?  NB in de beoordelingsformulieren die Hoorn Events heeft ontvangen, heeft Hoorn Events een betere score op prijs, maar ook op kwaliteit. 

5. Samenvattend:
a. waarom heeft het College een raadsvoorstel ingediend dat naar de mening van VOCHoorn onjuiste en onvolledige info bevat.
b. bent u het met VOCHoorn eens dat de besluitvorming door de Raad over de gunning van Kaap Hoorn heeft plaatsgevonden op onjuiste gronden?

 

VOCHoorn ziet de antwoorden op haar vragen binnen de daarvoor gestelde termijn met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

Aart Ruppert, fractievoorzitter VOCHoorn