Gemeente en HHNK tekenen voor strand naast dijk

10-03-2015

Wethouder Tap van de gemeente Hoorn en hoogheemraad Kees Stam ondertekenen op woensdag 11 maart een samenwerkingsovereenkomst om de dijkversterking bij Hoorn te combineren met de aanleg van een stadsstrand bij het Hoornse Hop en een wandel- en fietspad over de Westerdijk tussen de schouwburg en het Visserseiland. De partijen werken vanaf de zomer, samen met een aannemer, het voorgestelde ontwerp verder uit.

 

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en de gemeente Hoorn zijn het eens geworden over hoe zij samen dit stadsstrand gaan aanleggen en wie welke kosten voor zijn rekening neemt. Op basis van deze samenwerkingsbijeenkomst kan HHNK de aanleg van het stadsstrand en de aanleg van een wandel- en fietspad langs het strand en de Westerdijk meenemen in de aanbesteding van de dijkversterking.

 

HHNK hoopt eind 2016 te beginnen met de dijkversterking. Als dat klaar is,  gaat de gemeente Hoorn aan de slag met de inrichting van het stadsstrand en de Westerdijk, zoals parkeerplaatsen en fietsenstallingen, zwemsteigers, bankjes, openbare verlichting en prullenbakken.