Het Hoornse Boek&Bal

10-03-2015

Het Hoornse Boek&Bal vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 13 maart: laat je meevoeren door onze literaire nachtzusters op een waanzinnige citytrip. Vijf intieme locaties in de Hoornse binnenstad worden bezocht voor tien bijzondere acts waar het woord centraal staat, zowel gesproken als gezongen. En daarna is er uiteraard weer het bal na in Huis Verloren.

 

Thema van de Boekenweek 2015 is ‘Te gek voor woorden’. Het Hoornse Boek&Bal springt daarop in met een bijzonder literair evenement. Met een tocht door stad onder leiding van de nachtzusters wordt het publiek verrast op prachtig werk van woordkunstenaars. Te zien en te horen is multi-talent Eva Meijer (nominatie Academica Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil ) in samenwerking met Mutfish-frontman Melle de Boer. Fado de tres omlijst het ruige en sexy proza van Hannah van Wieringen (Academica Literatuurprijs 2014, nominatie Cees Buddingh ’prijs 2014). Er vallen waanzinnige woorden van Jaap Stiemer tussen de klanken van Jos van Tol. De duistere kant van Batman wordt ontleed in een minicollege van psychiater Christel en verpleegkundige Michael met muzikaal antwoord van Timber Povee. En de hypnotiserende singer-songwriter Ciska Ruitenberg versterkt de poëzie van stadsdichter Hedwig Baartman.

 

Literair feest met bal na

Kortom: de vierde editie van Het Hoornse Boek&Bal wordt weer te gek voor woorden. Uiteraard alleen al vanwege het bal na met DJ Begt. Want het Hoornse Boek&Bal gaat over zien en gezien worden. Dresscode is ditmaal ‘Een Waanzinnige Trip’. De avond start om 19.30 uur in Huis Verloren en eindigt daar om 1.00 uur. Organisatoren zijn het magazine HIER in Westfriesland, literatuurliefhebber Hans Feld en Bibliotheek Hoorn. Tickets à € 15,00 (inclusief 1 drankje en hapje) zijn online te koop via www.bibliotheekhoorn.nl en www.huisverloren.nl. Of ga naar de Hoornse Boekhandel of Boekhandel Stumpel aan de Grote Noord in Hoorn.

 

Het Hoornse Boek&Bal

Vrijdag 13 maart 2015

5 Locaties, 10 acts, bal na met DJ Begt

< >Een Waanzinnige Trip

< >

Muziek: Ciska Ruitenberg, Melle de Boer, Anja Dol e. a., Timber Povee, Jos van Tol.

Locaties: Huis Verloren, Zwarte Olifant, Hoornse Boekhandel, Boekhandel Stumpel en Bibliotheek Hoorn

Verzamelen: 19.30 uur Huis Verloren (bal tot 01.00 uur)

 

Entree:€ 15,- met gratis glas prosecco & welkomsthapje.

 

Tickets:

www.bibliotheekhoorn.nl

www.huisverloren.nl

Hoornse Boekhandel (Grote Noord 11)

Boekhandel Stumpel (Grote Noord Grote Noord 81-83).