Koninklijke onderscheiding voor Joke Vijn

14-03-2015

Mevrouw Joke Vijn (73) uit Hoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Onno van Veldhuizen reikte haar vrijdagavond deze Koninklijke onderscheiding uit. Dat gebeurde tijdens de première van de voorstelling ’Een nacht in Venetië’ van de Hoornse Operette Vereniging in Het Park. Mevrouw Vijn zet zich al 47 jaar bestuurlijk in voor de vereniging. Sinds 1999 is zij voorzitter. Met haar werk voor de Hoornse Operette Vereniging heeft mevrouw Vijn bijgedragen aan een divers aanbod van cultuur in Hoorn en Westfriesland.

 

Bestuurlijk en creatief

De Hoornse Operettevereniging is opgericht in 1957. Sindsdien heeft de vereniging al meer dan 81 theaterproducties en concerten in verzorgingstehuizen gegeven. Sinds 1968 is mevrouw Vijn lid van het bestuur van de vereniging. Ze begon als penningmeester, sinds 1999 is ze voorzitter. Mevrouw Vijn combineert het besturen van de vereniging met de meer creatieve functies van regieassistent, productieleider en uitvoerend producent.

 

Sponsoren en subsidies

Als voorzitter is mevrouw Vijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van de producties en concerten. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het financiële eindresultaat en verzorgt zij de PR voor de voorstellingen. Dat levert jaarlijks zo’n 1800 bezoekers (verdeeld over drie voorstellingen) op, met name uit Westfriesland.

De Zonnebloem

Al ruim twintig jaar sluit de vereniging de jaarlijkse concertreeks af met een speciale voorstelling voor leden van de Zonnebloem, regio Hoorn. Mevrouw Vijn organiseert deze voorstelling.