Smeltfeest en Open Westfries Kampioenschap 500 meter

14-03-2015

Aankomende zondag  15 maart gaat de ijsbaan De Westfries met een spetterend programma het seizoen afsluiten. Onze hoofdijsmeester Frank Bongenaar zal ergens in de middag de hendel omdraaien waarnaar de motoren tot stilstaand  komen.

 

Maar niet voordat we onderstaande programma voor jong en oud hebben aangeboden. Kom nog 1 keer naar de kunstijsbaan in Hoorn en geniet van:

 

Kinderprogramma

14.00-15.00 uur op de 30/60 meter baan een spelenkermis voor de jongere jeugd.

15.15-15.30 uur buiten een sneeuwballengevecht met beschermende materialen

 

Volwassenenprogramma

Rondjes rijden: 2x 20 minuten rondjes rijden op de 400 meter baan. Keuze uit de verschillende rondetijden per ronde. Twee sessies om 14.10-14.30 uur en om 14.40-15.00 uur.

Een mini-marathon. Elke groep rijdt in zijn eigen bepaalde snelheid 3 ronden, daarna is het één ronde ieder voor zich. wie dan als eerste over de streep komt wint deze mini-marathon.

 

Wedstrijden voor jeugd en volwassenen vanuit alle geledingen van 16.00-18.00 uur. Er worden drie onderdelen aangeboden:

Het Westfriese Supertrio: een wedstrijd met een drietal. Er wordt met zijn drieën gestart, na ronde 1 moet de eerste stoppen. De andere twee rijden door en na twee ronden moet de 2e rijder stoppen. Nummer 3 rijdt nu door en finisht na zijn ronde op kop. Regels: het team moet bestaan uit een jonge rijder, een dame en een heer.

Het Open Westfries Kampioenschap (OWK) 500 meter!  Deelname staat open voor iedereen, er wordt in de KNSB leeftijdsindeling gereden. We kunnen recreanten apart indelen eventueel. Per leeftijdsklasse komt er een winnaar van de eerste officieuze Open Westfriese Kampioenschappen. Inschrijven zo veel mogelijk van te voren. Wedstrijdrijders van te voren, recreanten ter plekke.

Ouder-kind-100 meter! Wie durft het op te nemen tegen zoon of dochter op de 100 meter? Een prestigieuze wedstrijd die de familieverhoudingen op zijn kop kan zetten! Alle combinaties mogelijk; vader/dochter, vader/zoon, moeder/dochter, moeder/zoon. Inschrijven ter plekke.

Dit smeltfeest met enkele unieke en ludieke onderdelen wordt u aangeboden voor slechts  € 3,50 entree inclusief warme chocomelk door Schaats Training  Groep Hoorn (STG Hoorn), schaatsschool Duosport en Optisport Hoorn. Iedereen mag meedoen! Grijp deze laatste kans.