Zondag 5 april: eerste Paasdag, eerste zondag van de maand, dus weer Hoornse Cultuurroute

31-03-2015

HOORN - De Hoornse Cultuurroute is een route langs de Hoornse galeries, musea, antiekzaken, ateliers en andere kunst- en cultuurgerelateerde locaties. Uiteraard kunt u deze het gehele jaar door bezoeken maar ze zijn in ieder geval iedere eerste zondag van de maand gezamenlijk voor u geopend met vaak feestelijke openingen en natuurlijk mooie exposities. Naast deze locaties kunt u op deze cultuurroute ook genieten van de prachtige historische Hoornse binnenstad. In totaal voert de route langs ruim 20 culturele adressen en diverse Hoornse monumenten. 

Op zondag 5 april opent de Boterhal de nieuwe ledententoonstelling ’Hoornse Nieuwe’ met werk van 9 kunstenaars. De officiele opening is om 16.00 uur. In Galerie Wim Zwijsen start de expositie van de Belgische kunstenaar Christian Martin. Ook hier is de feestelijke opening om 16.00 uur. Het Affichemuseum toont de nieuwe expositie ’Theateraffiches’. In het Westfries Museum kunt u genieten van de meest recente aankoop, een schilderij van Withoos over de dijkdoorbraak in 1675 bij Schardam. Galerie Oost heeft haar Lente-expositie en het Museum van de 20e eeuw toont haar nieuwe expositie over Playmobil. En natuurlijk kunt u ook tijdens de Paasdagen genieten van een rit met de Museumstoomtram door het Westfriese landschap.

 

De Hoornse Cultuurroute wordt georganiseerd door de Stichting Hoorn Kunst & Cultuur. De deelnemers aan de cultuurroute zijn herkenbaar aan de vlag van de stichting. Van de cultuurroute is een folder gemaakt die verkrijgbaar is bij alle deelnemers en de VVV, en in grote oplage verspreid is onder VVV’s en culturele en recreatieve adressen in Noord-Holland. 


Daarnaast is er een Hoorn-app gemaakt. Met deze gratis app zie je in één oogopslag wat er te doen is. Musea, galeries, film, theater, muziek, (culturele) evenementen en monumenten… de app geeft een prima overzicht voor de culturele activiteiten in Hoorn. Kompleet met agenda, doorlinkmogelijkheden en overzichtelijke plattegrond. Handig voor bezoekers, toeristen én inwoners van Hoorn. Download hem nu! Hij is tweetalig, Nederlands en Engels, en via de appstores beschikbaar voor Apple en Android smartphones.