Eenhoornzegel voor 25-jarige Vereniging Paardrijden voor Gehandicapten Hoorn en omstreken ‘De Samenhang’

31-03-2015

HOORN - Wethouder Tap overhandigde op woensdag 1 april een Eenhoornzegel van 500 euro aan de Vereniging Paardrijden voor Gehandicapten Hoorn en omstreken ‘De Samenhang’. De vereniging krijgt het Eenhoornzegel vanwege haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum viert de vereniging tijdens een kijkavond.

Special Olympics

De Vereniging Paardrijden voor Gehandicapten Hoorn en Omstreken ‘De Samenhang’ is een paardrijvereniging voor mensen die een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Sinds de oprichting in 1990 is de vereniging wekelijks actief op de woensdagavond. Onder leiding van een gediplomeerd instructeur krijgen de ruiters les op een paard of pony die bij hen past. Daarbij zijn vrijwilligers aanwezig om de ruiters te begeleiden. Op dit moment rijdt men met 25 ruiters verdeeld over vier lesuren onder begeleiding van 20 begeleiders. De jongste ruiter is 9 jaar en de oudste ruiter is 58 jaar. De vereniging beschikt zelf over de nodige hulpmiddelen om het rijden te veraangenamen. Zo hebben de ruiters de beschikking over een tillift, een opstapperron en speciale zadels. De vereniging gaat om het jaar een week op ruiterkamp in Westerbork en ook doen ze mee met de Special Olympics.

 

Manege De Eenhoorn

Speciaal voor de lessen van De Samenhang stelt Manege De Eenhoorn in Blokker op woensdagavond de accommodatie met de te gebruiken paarden en pony’s beschikbaar.

 

Waardering

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.