START ZEILSEIZOEN 2015 VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

07-04-2015

Hoorn - De Watersportvereniging Hoorn organiseert in 2015 voor het 2e seizoen samen met de Stichting Sailability Nederland een tiental zeildagen waar mensen met een beperking onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer.

 

Deze zeildagen staan gepland voor 2 mei,16 mei ,30 mei, 6 juni, 13 juni, 4 juli ,11 Juli, 8 augustus en 12 september.

.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar:  sailability@wsvh.nl. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegezonden.

 

Aan deelname zijn kosten verbonden, t.w.: € 15,00 per keer.

Dit is voornamelijk ter dekking van de directe kosten zoals de brandstof voor de begeleidingsboten en onderhoud van het materiaal. Je mag dan 1 ½ uur zeilen.

 

De deelnemers maken tijdens de zeildagen kennis met de zeilsport. Er wordt gevaren in Hansa boten. Deze boten kunnen niet omslaan en niet zinken. Als je nog niet zelfstandig kunt zeilen gaat er altijd een instructeur mee. Daarnaast wordt je ook nog begeleid door vrijwilligers in een volgboot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen. Met andere woorden: “Veiligheid staat natuurlijk voorop”.

 

Er zijn voorzieningen  waarmee iedereen aan boord kan komen. De speciaal ontworpen bootjes kunnen worden aangepast aan specifieke wensen. Bijvoorbeeld: voor mensen met weinig zitbalans worden de boten voorzien van een speciaal zitje, kussens en schuimrubber. Uiteraard zijn er zwemvesten beschikbaar.

 

Meer informatie over aangepast zeilen (en leuke video’s) vind je op www.sailability.nl.

 

De zeildagen vinden plaats bij:

Watersportvereniging Hoorn

Julianapark 1 – 1621 MR  HOORN NH

 

Er is een aangepast toilet en een traplift naar de kantine.