Zondag 19 april buitenspelen in de Hoornse binnenstad

07-04-2015

Op zondag 19 april vindt van 12 tot 17 uur voor de derde keer een sport- en spelmiddag plaats op en rond de Roode Steen. Dit evenement wordt georganiseerd ter gelegenheid van de doorkomst van de Ronde van Noord Holland voor profs.

Deze middag kunnen kinderen zich helemaal gratis vermaken op een klimwand, een luchtkussen, bij een toernooitje boardingvoetbal, hoelahoepen en diverse streetdanceclinics.

Sportinstituut Frits van der Werff komt met demonstraties van de nieuwste fitnesstrends (zie de programmatoelichting). Ook zijn er verschillende sportverenigingen  uit Hoorn aanwezig waar kinderen kennis kunnen maken met diverse sporten.

Bij mooi weer is het natuurlijk goed toeven op een van de vele gezellige terrassen op de Roode Steen. De organisatie van de wielerronde plaatst een groot scherm op het plein zodat de wielerwedstrijd live gevolgd kan worden. Zo rond 16.00 uur zal het profpeloton van de Ronde van Noord Holland over de Roode Steen rijden om zo de stad weer te verlaten.

Dus kom deze dag dansen, voetballen, hoelahoepen of vermaak je met één van de andere gratis sporten en attracties!

Wilt u meer informatie over de Straatspeeldag neem dan contact op met info@edithhartog.nl of kijk op www.profrondevannoordholland.nl voor meer informatie over de Ronde van Noord Holland voor de profs.

Programmatoelichting clinics en demonstraties Frits van der Werff Sportinstituut:

LES MILLS SH’BAM  (13.00-13.15)

SH’BAM is een laagdrempelig dansprogramma, een full-body workout die simpele dansbewegingen op de nieuwste Top-40 hits combineert met dancemuziek, remixen van bekende classics en moderne Latin tracks. De simpele choreografie wordt overgebracht door energieke en goed opgeleide instructeurs, die deskundig zijn in het wat Les Mills noemt ‘overbrengen van Fitness Magic’.

 

FUN-X KIDS (13.30-13.50)

Fun-X Kids is een leuke functionele workout waarin kinderen in circuitvorm trainen. Functionele training zorgt voor een effectievere manier van bewegen, gerelateerd aan de bewegingen uit het dagelijks leven. Denk hierbij aan lopen, rennen, springen, bukken, tillen etc.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van de les is simpel: FUN!

Fun-X Kids is voor kinderen in de leeftijd van 8-15 jaar.

 

LES MILLS GRIT PLYO (14.00-14.15)

De Les Mills Grit Plyo is een intensieve workout gebaseerd op plyometrie. Dit bestaat uit explosieve springoefeningen die snelle resultaten geven! Door de principes van plyometrie en kracht-behendigheidstraining te combineren, krijg je door deze trainingssessies van 30 minuten een krachtig, behendig en atletisch lichaam.

 

DISQ (14.30-14.45)

DISQ is een trainingssysteem dat bestaande uit twee disks die door middel van een verstelbare riem worden bevestigd aan je heupen. Op de disks kun je je eigen weerstandsniveau eenvoudig instellen, zodat je altijd op je eigen niveau traint. Een groot voordeel van het trainingssysteem is dat je je handen vrij kunt gebruiken tijdens de workout.

Deze trainingsvorm is ontwikkeld door schaatsers. Die aan de hand van de DISQ hun krachtuithoudingsvermogen en explosiviteit ook in de zomer maanden wilden verbeteren.

 

Pro-Motion is een hiphop demoteam van Minh Zone en bestaat uit 16 enthousiaste dansers van rond de 15 jaar oud. Ze zijn meervoudig Europees en Nederlands kampioen. Buiten het talent van de dansers, staan ze ook bekend vanwege hun enthousiasme inzet en sfeer onderling in de groep.


Naast een optreden van Pro-Motion zal ook het hiphop demoteam Co-Motion optreden die dansen in de Nederlandse top.

 

Minh Zone is een dans/sportschool en evenementenbedrijf en sinds kort zijn de lessen in de Kreek in Bangert en Oosterpolder. Ben je geïnteresseerd in het volgen van dans/kung fu lessen van beginnend tot zeer gevorderd niveau, kom dan gerust een keer meedoen.