Feestelijke opening Cruyff Court Bangert en Oosterpolder

09-04-2015

HOORN - Op zaterdag 11 april om 13.30 uur is de feestelijke opening van het Cruyff Court in Bangert en Oosterpolder. Wethouder Michiel Pijl geeft samen met Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation en team AFCA Zwaag, Nederlands kampioen Straatvoetbal jongens 6 tot 9 jaar een, sportief startschot. Aansluitend spelen leerlingen van de basisscholen Socrates en Roald Dahl een wedstrijd. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Die dag is er ook een open dag voor de wijk in De Kreek.

 

Mede op verzoek van bewoners is het Cruyff Court er gekomen. Dit is het vierde Cruyff Court in Hoorn. Het is een plek waar kinderen kunnen sporten en spelen en waar ze leren om respect voor elkaar te hebben. Ook verantwoordelijkheid en integratie krijgen er spelenderwijs vorm. Daarnaast heeft het Cruyff Court een belangrijke sociale functie. Het veld ligt midden in de wijk, tussen de basisscholen Roald Dahl en Socrates die het veld gaan gebruiken tijdens de gymlessen. Wijkbewoners, Sportopbouwwerk, jongerenwerk, scholen en verenigingen gaan activiteiten organiseren op het Cruyff Court. Jongeren zullen onder begeleiding van speciaal daarvoor opgeleide Cruyff Foundation coaches ook zelf activiteiten gaan organiseren.

 

Directeur van de Cruyff Foundation Niels Meijer: ‘Wij hopen dat dit vierde Cruyff Court in Hoorn net zo’n groot succes gaat worden als de andere drie en dat heel veel kinderen en jongeren kunnen sporten en spelen door de Cruyff Courts’.

 

Speelstad

De gemeente Hoorn vindt het belangrijk dat inwoners, jong én oud, kunnen spelen en bewegen. Wethouder Michiel Pijl: ‘de woningbouw in de Bangert en Oosterpolder gaat niet zo snel als oorspronkelijk bedacht. Om ervoor te zorgen dat er ook voor de oudere kinderen voldoende speelmogelijkheden zijn, hebben we al diverse tijdelijke speelplekken aangelegd, samen met en op initiatief van bewoners. Zoals: een skatebaan, natuurspeelgebied, twee voetbalveldjes en een fietscrossbaan. We zijn blij dat we nu ook dit prachtige Cruyff Court in de Bangert en Oosterpolder hebben’.