Voorlichtingsavond over botontkalking in het Westfries gasthuis

13-04-2015

HOORN - Op dinsdag 14 april verzorgt het Westfriesgasthuis in Hoorn een voorlichtingsavond over osteoporose. Klinisch geriater Judella Daal, nucleair geneeskundige Annemarie van Dongen en osteoporoseverpleegkundige Susan Mulder vertellen tijdens deze bijeenkomst over botontkalking en het voorkomen van botbreuken.

 

“Mensen weten vaak niet dat zij last hebben van osteoporose, omdat je er niets van merkt tot er een botbreuk optreedt,” legt Judella Daal uit. “In sommige gevallen kan je dan al 30% van de botmassa hebben verloren! Gelukkig is het een aandoening die goed behandeld kan worden. Door deze behandeling wordt de kans op een volgende botbreuk aanmerkelijk kleiner.”

 

Susan somt op: “Calciumrijke voeding, voldoende vitamine D-inname, veel buitenlucht en dagelijkse lichaamsbeweging zijn goed voor de botten. Toch hebben in Nederland ruim 850.000 mensen osteoporose. Daarom organiseren we deze voorlichtingsavond: om mensen (vooral 50-plussers) te informeren over de nadelige gevolgen van botontkalking en hoe ze dat kunnen voorkomen.”

 

Op de website van het Westfriesgasthuis staat een korte test om te beoordelen of er verhoogd risico is op osteoporose. Dus twijfelt u of de voorlichtingsavond ook voor u interessant is? Doe dan de test op wfg.nl/botontkalking

 

Alle geïnteresseerden zijn welkom. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 18.45 uur. De voorlichtingsbijeenkomst start om 19.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelden kan via de website westfriesgasthuis.nl/voorlichting (aanmelden graag, maar niet verplicht).