Informatieavond Sportfair voor verenigingen

16-04-2015

HOORN - Op maandag 20 april organiseert Stichting Sportfair in samenwerking met Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn een informatieavond over de Sportfair 2015. Alle bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen, dansgroepen en alle andere organisaties die inwoners laten

sporten en bewegen, zijn van harte welkom in Sportcentrum Hoorn. 

 

Sporten, bewegen en actief meedoen

De SportFair Hoorn heeft als doel om mensen bekend te maken met het sport- en beweegaanbod in de gemeente Hoorn. Dat is voor sportverenigingen, dansgroepen, personal trainers en coaches en alle andere organisaties en mensen die inwoners laten sporten, bewegen en actief mee laten doen een mooie gelegenheid om hun aanbod te promoten.

 

Informatieavond

Alle verenigingen en organisaties zijn welkom op de informatieavond op maandag 20 april in Sportcentrum Hoorn, Holenweg 14A, Hoorn. Wethouder Sportzaken Ben Tap heet alle aanwezigen welkom om 19.30 uur. Daarna komen alle mogelijkheden van de

SportFair voor verenigingen aan bod. Er wordt informatie gegeven over het inzetten van de Sportfair om leden te werven. Dit gebeurt tijdens een lezing van Ted van der Bruggen. Sportopbouwwerk van gemeente Hoorn presenteert de ouderenbeurs die tijdens de Sportfair georganiseerd wordt. Medewerkers van Sportopbouwwerk vertellen ook meer over de Sportfairkrant van de gemeente die in augustus huis-aan-huis verspreid wordt.

 

Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden voor deze informatieavond doet u via info@sportfair.nl.

 

Sportfair Hoorn 2015

De tweede SportFair in Hoorn vindt plaats op zondag 6 september 2015 in het sportcentrum Hoorn en zwembad de Waterhoorn. Tijdens de Sportfair kunnen inwoners gratis kennis maken met verschillende sporten en activiteiten. Stichting Sportfair organiseert deze fair in samenwerking met Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, 1.Hoorn, stichting MEE, Zwembad de Waterhoorn en Sportcentrum Hoorn.

 

Samenwerking met 1.Hoorn

Op de Sportfair is er dit keer veel aandacht voor het actief meedoen van inwoners. Wethouder Sportzaken Ben Tap: ‘Sport –en bewegingsactiviteiten kunnen de gezondheid en maatschappelijke participatie van inwoners bevorderen. Bewegen draagt niet alleen bij aan een gezonde(re) leefstijl, maar het voorkomt bijvoorbeeld ook een sociaal isolement. De medewerkers van Sportopbouwwerk en 1.Hoorn werken daarom samen als het gaat om de informatievoorziening over beweegactiviteiten.’ Tijdens de Sportfair worden er diverse presentaties gehouden en een informatiekraam ingericht.