Intermaris isoleert 54 woningen Venenlaankwartier

26-04-2015

Recent startte aannemer Wit Wognum in opdracht van Intermaris met onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen aan 54 woningen aan de Van Beijerenstraat, De Vicqstraat, Van Akerlakenstraat, Julianaplein en Van de Blocqueriestraat in het Venenlaankwartier in Hoorn. De inzet van de werkzaamheden is meer comfort en lagere woonlasten.

 

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het vervangen van de kozijnen, plaatsen van een nieuwe voor- en achterdeur, vervangen van het dak, vervangen van goten en hemelwaterafvoeren en het vervangen van bestaande dakkapellen en dakramen.

 

Energiezuinig

Naast onderhoud aan de woning voert Intermaris ook energiebesparende maatregelen uit. Zo krijgen de bewoners een nieuw, geïsoleerd dak en mogen ze kiezen voor gevel- en vloerisolatie en zonnepanelen. Voor de opties betalen zij een huurverhoging. Een van de bewoners reageerde al enthousiast: ‘Voor een tientje huurverhoging zitten wij een stuk energiezuiniger!’. Intermaris werkt nauw samen met huurdersvereniging Venenlaankwartier. De huurdersvereniging is erg betrokken en licht bewoners goed voor. In de voorbereiding van de werkzaamheden heeft dat Intermaris goed geholpen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 1 juli afgerond.

 

Duurzaam wonen

De werkzaamheden in het Venenlaankwartier vallen onder het project ‘Duurzaam Wonen’. Dit project is gericht op de energieprestatie van de bestaande voorraad. Intermaris streeft naar een gemiddeld energielabel B voor het totale woningbezit in 2020. Daarom wil Intermaris van 2014 tot en met 2016 zo’n 1.000 eengezinswoningen voorzien van energiebesparende maatregelen. Dit zorgt ervoor dat bewoners aangenamer wonen. Met, als het aan Intermaris ligt, lagere woonlasten door een besparing op de energierekening.

 

 


Reacties
Reactie: (Denzel)
28-4-2015, 23:12
Eerst maar eens wat meer huurhuizen creëren inplaats van heel veel leegekomen woningen de volgende dag al in de verkoop te doen.