Hoornse Superkoopzondag 31 mei met Rock‘n’Roll SUNday, culinaire verrassingen en een gezellige markt

26-05-2015

HOORN - Op zondag 31 mei is het koopzondag in de Hoornse binnenstad. Vrijwel alle winkels openen hun deuren tussen 12.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er een gezellige markt. U treft daar niet alleen de meest uiteenlopende braderiekoopjes, maar ook aanbieders van curiosa, woon- en tuindecoratie en winkeliers die met speciale marktaanbiedingen een kraam vullen.

 

Rock’n’Roll SUNday
 

Deze zondag schudt Hoorn alweer voor de 8e keer op haar grondvesten, het is namelijk weer tijd voor Hoorn Rock’n’Roll Sunday! Van 16.00 uur tot diep in de nacht is er volop te doen in de binnenstad en de haven van Hoorn. Het is de organisatie weer gelukt om de best rockin’ bands van over de hele wereld naar Hoorn te krijgen zodat alle cafés weer op hun kop zullen staan.

Op de Grote Noord staan prachtige oldtimers en klassiekers opgesteld en op het Kerkplein is er fiftiesmarkt.

Toegang gratis en meer informatie is te vinden op de website www.rocknrollhoorn.nl

 

Foodtruck festival op de Roode Steen

 

Deze zondag wordt de Roode Steen in Hoorn omgedoopt in Eetplein Hoorn. Tussen 11.00 en 21.00 uur staan een stuk of tien foodtrucks en mobiele keukens klaar om de lekkerste gerechten, hapjes en snacks te bereiden, te beginnen met verse koffie met koek of taart. 

De meeste foodtrucks hebben nietalledaagse namen zoals Tante Ans, de Eetkeet, De Pofferij, Foodcar, Uit-de-pan en Voglio di Più (ik wil meer). Maar ook de maaltijden zijn niet alledaags; geen standaard frietjes, maar vers bereide viskroketjes, wagyuburgers, gekruide wedges, pizza fritta, Italiaanse broodjes, Indonesische maaltijden en garnalenspiezen met basilicum-aïoli. Verder zijn er verse oesters, quesadilla’s, falafelburgers, couscoussalade, poffertjes met eetbare bloemen en nog veel meer.

 

Kortom beleeft tijdens de Superkoopzondag op 31 mei een culinair avontuur. De toegang is natuurlijk gratis. 

 

Alle foodtrucks en de gerechten staan ook op de website www.hollandfoodfestival.nl.

Samen met de horeca op de Roode Steen zorgen de foodtrucks voor gezellige terrassen waarbij de vaste horecabedrijven voor de drankjes zorgen. De aanstekelijke muziek van Rock’n Roll Sunday zal het evenement zeker ten goede komen. Op 26 juli wordt  er nogmaals een foodtruckfestival georganiseerd op de Roode Steen met weer andere foodtrucks en mobiele keukens.


Reacties
Reactie: (levi)
1-6-2015, 14:26
de kerk is een handelshuis geworden!

Reactie: (kees de greeuw)
27-5-2015, 22:21
Op zaterdag en zondagmiddag is de koepelkerk aan het grote noord van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend voor bezictiging. er vindt dan ook weer een tweede hands boeken en platenmarkt plaats, achter in deze monumentale kerk. de opbrengst gaat geheel naar het restauratiefonds, om in de komende periode de voorgevel en de twee fronttorens te restaureren. u bent van harte welkom.