Hoorns museum blijft groeien

02-06-2015

HOORN – Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn blijft groeien. Het museum verwacht dit jaar meer dan 50.000 bezoekers te trekken, wordt zeer goed beoordeeld door bezoekers en kan dan ook nieuwe vrijwilligers gebruiken.

In 2014 vierde het museum al weer het twintig jarig bestaan en dankzij de vijftig vrijwilligers en de nog steeds groeiende collectie zullen er nog vele jaren volgen. Het museum blijft streven naar aansprekende presentaties, een gastvrije opzet en slaagt er steeds weer in om boeiende tentoonstellingen te tonen. De medewerkers worden daarin gesteund door de vele positieve reacties van bezoekers die het nostalgische en laagdrempelige museum waarderen.

Populair museum

Uit interne enquêtes kwam een gemiddeld schoolcijfer van 8,5 rollen en uit een recent onderzoek van de ANWB, waarbij gastvrijheid en toegankelijkheid werden beoordeeld, kwam een vergelijkbare positieve beoordeling. Mede vanwege de populaire expositie “Playmobil, 40 jaar speelplezier” heeft het museum in de eerste vijf maanden van 2015 al ruim 23.000 bezoekers ontvangen en verwacht het boven de 50.000 te eindigen.

Nieuwe vrijwilligers

Vanwege de grote drukte kan het museum enkele nieuwe vrijwilligers gebruiken. Zo is er ruimte voor Balie/winkel-medewerkers, koffiehoek-medewerkers en Technische Dienst-medewerkers. Hieronder staat meer informatie over deze  functies. Belangstellenden kunnen met een mail naar info@museumhoorn.nl contact opnemen of bellen en vragen naar Anneke Weel: 0229-214001.

 

Bent u 1 a 2 dagen per week beschikbaar? Vindt u het leuk in een ongedwongen organisatie met veel collega-vrijwilligers te werken? Heeft u belangstelling voor historie en nostalgie? Dan bent u misschien de vrijwilliger die de organisatie kan versterken! Hieronder staan nog enkele kenmerken die van toepassing zijn op de verschillende vacatures. Neem via info@museumhoorn.nl of 0229-214001 contact met ons op als u een gesprek wilt voor nadere informatie.

 

Balie/winkel-medewerkers

-Gaat u graag met andere mensen om?

-Kunt u zich goed in de Nederlandse taal, en een beetje in Duits en Engels, uiten?

-Heeft u een gastvrije en dienstbare houding?

Dan bent u wellicht een zeer geschikte kandidaat voor deze functie!

 

Koffiehoek-medewerkers

-Heeft u horeca-ervaring?

-Kunt u onze gastheer/vrouw zijn?

-Schenkt u met plezier een kopje koffie of thee?

Dan bent u wellicht een zeer geschikte kandidaat voor deze functie!

 

Technische Dienst-medewerkers

-Heeft u 2 rechterhanden?

-Bent u handig met hout, metaal. elektra, verf, apparatuur en/of computers?

-Kunt u goed samenwerken met collega’s?

Dan bent u wellicht een zeer geschikte kandidaat voor deze functie!