Chikado Beachvolleytoernooi voor de 8ste keer op de Roode Steen in Hoorn

18-06-2015

HOORN - Op een veertig centimeter dikke zandlaag wordt in het weekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni de achste editie gehouden van het Chikado Beachvolleybaltoernooi. Deze sportieve strijd speelt zich af op het meest markante plein van Hoorn: de Roode Steen. Met een recordaantal van 134 teams nemen deel aan dit zomerse spektakel.

 
Op het plein komen drie beachvolleybalvelden te liggen. Alle velden worden voorzien van een professionele netinstallatie en belijning. Rondom het beeld van Jan Pieterszoon Coen wordt door Ballast Nedam de dikke zandlaag aangelegd. ”Het is uniek om al dat zand op de Roode Steen te zien liggen. Daaromheen genieten de bezoekers vanaf het terras van het spektakel. Die combinatie - volle terrassen en de Beach volleyballers die hun uiterste best doen - zorgt voor een mooi sfeertje.” ”Het Chikado Beachvolleybaltoernooi behoort tot één van de grootste stedelijke beachvolleybaltoernooien.  

Jong tot oud doet mee aan dit toernooi. Vrijdagmiddag 26 juni om 13.00 uur start het evenement met de scholierenteams van het voortgezet onderwijs. Daarna gaan ’s avonds de bedrijventeams met elkaar de strijd aan. De zaterdag 27 juni staat in het teken van dames- en herenteams die 2 tegen 2 spelen. ”Met bezetting van 36 teams is het toernooiprogramma voor deze dag volledig volgeboekt.” Om 19.00 uur worden de finalewedstrijden Heren Hoog gespeeld.  De zaterdagavond is voor de Horeca- en de Mixed teams. Bij de Mixed teams staat er 1 dame en 1 heer in het speelveld. Top Beachvolleybal is daarbij gewaarborgd.

Op de zondag ochtend 28 juni laten de jeugdteams (2 tegen 2,) zien dat het beachvolleybal onder de jeugd populair is. De jeugd van de volleybalverenigingen Wham Wham en NIVo trainen op de beachvelden in Blokker onder leiding van Martin Siregar.”. Vanaf 12.00 uur gaan de recreanten van start; die spelen met heren- dames- of gemengde teams. Rondom 17.00 uur worden de prijzen voor de finalisten uitgereikt.


”Hierbij nodig wij iedereen uit om gezellig een kijkje te komen nemen. Vooral de wedstrijden waarbij dames- en herenteams 2 tegen 2 spelen, zijn spectaculair om te zien!” De organisatie wordt verzorgd door Fun2sport in samenwerking met WhamWham. Meer informatie: www.fun2sport.com.

 

Beachvolleybal is niet alleen een prachtige sport om aan deel te nemen, voor het publiek is het een happening om naar te kijken. Plezier, gezelligheid en een zonnige en tropische sfeer zullen voor volle terrassen zorgen op de Roode Steen in Hoorn. Het Beachvolleybaltoernooi is mede mogelijk door de sponsoring van Chikado, Ballast Nedam, Restaurant Sweetdreams, Stads café De Klinker, Restaurant D’Oude Waegh, Grand Café Winston, Restaurant Dufel, Restaurant Ridderikhoff, Café The 80’s en Danscafé Racso en Café Vièra.