Kinderwagenparade bij Museum van de 20e Eeuw

19-06-2015 Een nieuwe traditie is geboren

Vorig jaar beleefde Hoorn een primeur. De stad maakte kennis met een nieuw fenomeen: de Kinderwagenparade. Het Museum van de 20e Eeuw organiseerde het in samenwerking met het Poppen- en Kinderwagenmuseum in Lelystad. Het was een groot succes. Een schitterende karavaan klassieke kinderwagens werd langs de haven van Hoorn geleid door mensen in bijpassende kleding.

 

Het enthousiasme onder de deelnemers en publiek was erg groot. Iedereen was het er over eens dat dit geen eenmalig iets mocht zijn en een vervolg moest krijgen. Met plezier zien we dan ook dat de Kinderwagenparade weer zal plaatsvinden dit jaar op zondag 28 juni 2015. Er mag gerekend worden op nog meer deelnemers en nog meer plezier.

 

Het begrip ‘kinderwagenparade’ komt uit Engeland, waar de ‘Pram Parade’ een bekend fenomeen is. De deelnemers zullen, veelal in bijpassende vintage kleding, met hun historische poppenwagens (tot ca. 1970) gaan lopen. Eerst wordt een presentatie van de poppenwagens gehouden op de binnenplaats van het voormalige gevangeniscomplex op Oostereiland, bij de entree van het Museum van de 20e Eeuw. Aansluitend wordt om 12.00 en om 14.30 uur een route afgelegd langs de haven van Hoorn en over de Roode Steen, het hart van de stad.

 

Het Museum van de 20e Eeuw laat door middel van haar uitgebreide collectie en diverse wisseltentoonstellingen de historische ontwikkeling zien van alle facetten van het leven in die eeuw, van huishoudelijke techniek tot culturele tradities. Speelgoed is voor iedereen een belangrijk en vooral ook heel plezierig onderdeel van het leven. Daarom is het zo mooi dat het Museum van de 20e Eeuw juist dat onderdeel van de cultuurhistorie levend houdt en toont, door samen met het Lelystadse Poppenwagenmuseum een Kinderwagenparade voor het publiek te houden.

 

De parades zijn ware happenings met een ontspannen sfeer en veel plezier, zowel voor de enthousiaste deelnemers als voor de toeschouwers. Te zien zijn kinderwagens van voor insiders bekende Nederlandse merken als Koelstra, Van Werven, Mutsaerts of Van Delft, maar ook buitenlandse kinderwagens zoals de beroemde Silver Cross. Met in de wagens natuurlijk ook prachtige historische poppen.


Het is een aanrader om tussendoor of na afloop ook het museum zelf te bezoeken om verder te genieten van de prachtige en uitgebreide collectie nostalgisch speelgoed waar onder Barbie, Sesamstraat en Lego, en natuurlijk de grote overzichtstentoonstelling PLAYMOBIL, 40 jaar speelplezier. Kijk voor verdere gegevens op www.museumhoorn.nl