“Hart huilt beetje om vertrek burgemeester”

30-06-2015

Wethouder Nel Douw, in de rol van loco-burgemeester, bedankte dinsdagmiddag burgemeester Onno van Veldhuizen namens het college van B en W van de gemeente Hoorn. Maandagavond werd bekend dat onze burgervader naar Enschede gaat.

 

Nel Douw sprak de volgende woorden:

 

“Na van de eerste verrassing te zijn bekomen hebben wij als college het nodig geacht om onze collega’s van Enschede per telegram voor te bereiden op wat wij alleen maar kunnen omschrijven als de ‘Onno-experience’. En dan bedoelen wij de Hoornse Onno ;-)

 

Van Veldhuizen heeft de merkwaardige eigenschap om in een zaal vol mensen snel de aandacht te trekken, niet in het minst door willekeurige dansbewegingen, ongedwongen gezang of een bulderende lach. Gezellig is hij trouwens wel.

 

Deze burgemeester is wel heel erg hands-on te noemen. Hij wil nog wel eens zijn burgemeestersketting verwisselen met zijn Super Onnopak, om vervolgens de handen uit de mouwen te steken en zelf dieven op te pakken.

 

Als u hem even kwijt bent, dan zit ie vast weer op de fiets voor een of ander goed doel. Dan komt hij overigens kilo’s lichter, maar wel weer fris en opgeladen naar huis.

 

Tellen blijft wel moeilijk, zo blijkt in Hoorn met 35 raadsleden nog wel eens. Kunt u nagaan hoe dat in Enschede zal zijn met 39 raadsleden. Tenzij u een griffier heeft die wel kan tellen natuurlijk… ;-)

 

En beseft bierstad Enschede eigenlijk wat een drooglegging voor de jeugd betekent voor Grolsch?

 

Koekjes kunt u niet genoeg in huis hebben. Een suggestie: wij hebben een trommeltje gekocht en hem op rantsoen gezet.

 

En tot slot, u kunt zich natuurlijk afvragen hoe lang een burgemeester die Hoorn aanduid als kleine wereldstad het interessant blijft vinden in een middelgrote provinciestad? Wij kunnen niet anders dan verwachten dat Onno als Paard van Troje Enschede van binnenuit Hoorns gaat maken.

 

Alle gekheid op een stokje. Onno, ik spreek namens het college, onze organisatie en ook de stad als ik zeg dat ons hart een klein beetje huilt om jouw vertrek. Dat blijkt ook wel uit de honderden reacties die hier en elders rondgaan. Het is en was een voorrecht om jou in ons midden te hebben. Maar onze grootste en breedste glimlach is natuurlijk ook voor jou, jouw toekomst en dat van je gezin en voor Enschede, dat heeft gezien wat jij als burgemeester en als burgemeester in allemaal huis hebt.

 

Het ga je goed. We zullen je allemaal missen!”