Boten zonder vergunning worden verwijderd!

30-06-2015

HOORN - De gemeente Hoorn gaat op maandag 6 juli 2015 bootwrakken en boten/vaartuigen/wrakken zonder ligplaatsvergunning verwijderen. Dit gebeurt langs de kades van de Vollerswaal, Overslagkade, Buurtje, Turfhaven, Onder de Boompjes, Oude Haven en aan de dijk bij Achter op ‘t Zand.

Sinds 2012 zijn de nieuwe regels voor ligplaatsen van kleine boten van kracht. Er zijn nieuwe ligplaatsen aangelegd en booteigenaren moeten een ligplaatsvergunning aanvragen. Deze plaatsen zijn uitsluitend bedoeld voor kleine bootjes en direct omwonenden als buurtvoorziening. 

 

Eigenaren

Als u eigenaar bent van een boot zonder vergunning dan kunt u uw boot tot en met maandag 6 juli 2015 nog verwijderen en zo voorkomen dat uw boot wordt weggesleept. Naast boten gaat het ook om bootwrakken en andere drijvende voorwerpen/vaartuigen bijvoorbeeld vlotten. Gemeente Hoorn verhaalt de kosten voor het verwijderen van de boten op de eigenaren. 

 

Lijst te verwijderen boten/wrakken

Hieronder treft u een omschrijving aan van de boten/wrakken die verwijderd moeten worden. Deze zijn 

vanaf 16 Juni 2015 gestickerd als vooraankondiging:

1. Vollerswaal, boot, ligplaats V004

2. Vollerswaal, boot, ligplaats V080

3. Buurtje, boot, t.h.v. nummer 2

4. Buurtje, vlot, ligplaats T10

5. Appelhaven, boot, ligplaats O45/O46

6. Venidse, boot, ligplaats O07

7. Venidse, boot, ligplaats O08

8. Venidse, boot, ligplaats O25

9. Venidse, boot, ligplaats O26

 

Verwijderde boten

De verwijderde boten worden minimaal 3 weken opgeslagen. Eigenaren kunnen zich melden bij de gemeente Hoorn. Pas nadat de verwijderings- en opslagkosten zijn betaald, krijgt de eigenaar de boot terug. Boten die niet zijn opgehaald worden vernietigd.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het verwijderen van de boten zonder vergunning? Weet u wie de eigenaar is van een bootwrak of boot ? Neem dan contact op met de gemeente Hoorn, telefoonnummer 0229 – 252200 of per mail: gemeente@hoorn.nl.