Wandeling Oud-Hoorn door het Venenlaankwartier (gratis deelname)

30-06-2015

Hoorn - Wist u dat er veel historische verhalen zijn te vertellen over dit gebied zoals over de touwslagerijen die hier lagen of waar de kruitmolen heeft gestaan en waar is die gebleven? Ook worden straatnamen verklaard die zijn vernoemd naar historisch belangrijke personen zoals de Schoutenstraat, vernoemd naar de ontdekker van Kaap Hoorn, Jan Pzn.Coenstraat,  en Bontekoestraat. Waaraan heeft de Draafsingel zijn naam te danken en wie was Joh. Messchaert?

 

Allemaal vragen die worden beantwoord tijdens de Venenlaanwandeling van Oud Hoorn. Tijdens deze wandeling zal ook aandacht worden geschonken aan de neo-renaissance gevel van de H.B.S. en het pand aan de Draafsingel waarbij architect Langius zich duidelijk heeft laten inspireren door het  kubistisch-expressionisme van de Amerikaan Frank Lloyd Wright. 

Zeker worden ook niet vergeten de hofjes aan de Venenlaan die in het begin van de vorige eeuw zijn gebouwd door de uit Amsterdam afkomstige maar in Hoorn geboren architect Lippits. Mede dankzij de inzet van de Stichting Stadsherstel Hoorn is dit complex in 1992 op historisch verantwoorde wijze gerenoveerd.

 

Op vrijdagavond 3 juli om 19.30 uur staan de gidsen van Oud Hoorn klaar om u mee te nemen en van alles te vertellen over deze wijk. De wandeling zal starten bij de Oosterpoort. 

Deelname is gratis.

Voor meer informatie: www.oudhoorn.nl