Italiaanse dag bij Cinema Oostereiland

07-07-2015

Hoorn - Cinema Oostereiland vertoont op zondag 19 juli vanaf 10.30 uur de zes uur durende gedigitaliseerde Italiaanse Filmklassieker La Meglio Giovantú.

De film is een familiekroniektegen de Italiaanse geschiedenis, 1966 – 2003.
In de twee pauzes, verzorgt Brasserie Oostereiland een bijpassende lunch en koffie.
Cinema Oostereiland is gevestigd op het Oostereiland, Krententuin 25 Hoorn.

Kaartverkoop en  informatie www.cinemaoostereiland.nl of aan de kassa. Reserveren telefonisch: 0229 – 23 22 96. Prijs voor film € 12,50. Met lunch en koffie: € 35,-

La Meglio Giovantú

La Meglio Giovantú, letterlijk het beste van de jeugd, is een familiekroniek tegen de
achtergrond van de recente Italiaanse geschiedenis. Deze filmklassieker wordt nu volledig digitaal gerestaureerd gebracht. In de film delen de broers Nicola en Matteo aanvankelijkdezelfde dromen, boeken en vriendschappen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jongmeisje met psychische stoornissen, neemt hun toekomst een andere wending. Regisseur Giordana zet de persoonlijke ontwikkeling van de broers af tegen de veelbewogen geschiedenis van Italië tussen 1966 en 2003.

Dagvoorstelling met pauze-arrangement

La Meglio Giovantú duurt 6 uur en werd oorspronkelijk in twee delen uitgebracht. Cinema
Oostereiland brengt de volledige film nu als dagvoorstelling met twee pauzes waarin gebruik gemaakt kan worden van een heerlijk arrangement. In de Brasserie wordt in de eerste pauze een lunch aangeboden en in de tweede pauze is er koffie en gebak.