Hoornse Beestenboel met ponydag op woensdag 22 juli

14-07-2015

HOORN - Pony’s, ezels, schapen, honden, varkens, ganzen, een kinderboerderij, proeven en beleven en leuke kraampjes, het is er allemaal.

Het spektakel van de Hoornse ponydag begint om 10.30 uur met de keuringen voor de junioren en de gevorderden. Daarna is er de traditionele en niet te missen openlucht ponylunch en rond 13.30 uur is er de grote verkleedshow. Een feest voor deelnemers en toeschouwers.

Voor kinderen die zelf geen pony hebben maar wel heel graag eens een ritje willen maken is hiervoor gelegenheid op de Gedempte Turfhaven (naast het parcours van de ponydag) niet op pony’s maar nu eens een keertje op ezels.

Op de Gouw kun je diertjes aaien in de kinderboerderij en op de foto met een papagaai op je schouder!

In de stad loopt schaapsherder Mike met zijn border collies en een kudde schapen en ook zijn er ganzenhoeders en varkenshoeders. 
Als klap op de vuurpijl is er om vier uur een grote stadsoptocht met de ponies, varkens, ezels, ganzen, schapen en honden.
Op de Roode Steen is natuurlijk de proef- en beleefmarkt die steeds meer bekendheid krijgt en op de Grote Noord vindt u de wekelijks terugkerende markt met curiosa, huisvlijt, creatieve uitspattingen, boeken en kunst.

Kortom, een niet te missen dag in Hoorn!

PS. Woensdag 29 juli is het Clowntjesdag in Hoorn, nou ja, Clowntjesdag. Ter gelegenheid van het Kaap Hoornjaar is het thema Clowns omgetoverd tot Piratendag!