Website over Hoorn-Noord 20 duizend keer bezocht

11-09-2015

Enkele jaren geleden startten twee bewoners van Hoorn-Noord een website die volledig is gewijd aan (oud) bewoners van de wijk. Met daarin verhalen over verschillende bewoners van de Drieboomlaan, de Eenhuizenstraat, de Koepoortsweg etc. 

Inmiddels is het zover dat de website 20 duizend keer bezocht is en daar zijn de oprichters Cees en Wally Ooms best trots op.

”Aanvankelijk schreef ik wel eens een verhaaltje voor de website van de Koepoortsweg, waarbij ik de beperking had om alleen te kunnen schrijven over bewoners van die specifieke straat. Om die reden vroeg ik mijn broer Cees een website te maken waarin ik verhalen kwijt kon over bewoners van alle straten in Hoorn-Noord. De naam ervoor was gauw gevonden: www.hoornnoord.nl”, vertelt Wally Ooms.

 

Daarna zijn de broers voortvarend aan de slag gegaan en verschenen in ras tempo uiteenlopende verhalen op de site en, blijkens de reacties, met veel succes en bijval. 

Wally Ooms over die beginfase: ”Van verschillende kanten kwamen mensen met informatie aan, waar ik veel van heb kunnen gebruiken. Tijdens het schrijven van de verhalen liepen mij vaak de tranen over de wangen van het lachen. Ik stuurde een concept ook wel eens door aan een kennis die eenzelfde ervaring had. Ze vertelde me dat haar man haar had verzocht maar te gaan slapen met een kussen op haar hoofd, omdat ze bleef gillen van het lachen. Zelf ben ik ook heel vaak met een grote grijns in slaap gevallen. Heerlijk om die oude verhalen op deze manier naar voren te halen.”

 

Regelmatig worden in het radioprogramma Hoornse Vertelsels op Radio Bontekoe verhalen van de website voorgedragen. Dit programma is wekelijks te beluisteren op zondag van 12.00 tot 13.00 uur.

 

Links

De website wordt door verschillende andere sites onder de aandacht gebracht, waaronder Hoorngids en O.LH.N. (Overleg Leefbaarheid Hoorn Noord). Dat zal er mede toe hebben bijgedragen dat inmiddels 20 duizend keer is geklikt op www.hoornnoord.nl . 

De makers hopen de site binnenkort weer verder uit te breiden met verhalen, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om mogelijke informatie met hen te delen.