Hoorn zoekt burgemeester. Zoek mee!

17-09-2015

HOORN - Hoorn zoekt burgemeester. Zoek mee op www.burgemeesterhoorn.nl. Dat staat op de posters en flyers die de komende weken overal in Hoorn te zien zijn. Via de website www.burgemeesterhoorn.nl kunnen inwoners, ondernemers en instellingen uit Hoorn van 14 tot en met 28 september laten weten wat voor een burgemeester zij zouden willen en welke eigenschappen zij in een burgemeester zoeken. 

De Hoornse raad heeft een vertrouwenscommissie van raadsleden samengesteld die de zoektocht naar een nieuwe burgemeester organiseert. De eerste stap is om een nieuwe profielschets op te stellen. Dat is een soort advertentietekst waarin staat wat voor eenstad Hoorn is en wat voor een burgemeester Hoorn zoekt.  De vertrouwenscommissie vraagt daarvoor heel nadrukkelijk de inbreng van inwoners, ondernemers en instellingen. Zo heeft de stad invloed op de tekst van de profielschets, de basis voor de sollicitatieprocedure.

Website

Van 14 tot en met 28 september kunnen inwoners via www.burgemeesterhoorn.nl hun mening geven over het profiel van de burgemeester. Hier kunnen zij reageren 10 stellingen en de open vraag ‘Als ik denk aan de nieuwe burgemeester, dan zie ik iemand die…’. Deze vragen zijn ook als stemformulier beschikbaar op papier. Deze stemformulieren zijn te krijgen bij het stadhuis, wijkcentra en de vestigingen van de bibliotheek. Ook staat het stemformulier in het stadsnieuws van 20 september in de groene zondagskrant. 

Gesprekken

Daarnaast wil de vertrouwenscommissie ook persoonlijk in gesprek met inwoners, ondernemers en instellingen over de vraag wat voor een burgemeester zij zoeken voor Hoorn. Op 30 september is er in de raadszaal van het stadhuis een bijeenkomst voor inwoners en op 1 oktober zijn ondernemers en instellingen van harte uitgenodigd. Beide gesprekken starten om 20:00 uur en duren tot ca. 21:30 uur.

Aanmelden kan via griffie@hoorn.nl.

Ideeën

Roger Tonnaer, voorzitter van de vertrouwenscommissie: ‘Alle ideeën over en voor de nieuwe burgemeester zijn welkom. We nemen niet alles letterlijk over, maar het helpt ons zeker bij het opstellen van een nieuwe profielschets en de zoektocht naar de juiste man of vrouw voor Hoorn. Het is een burgemeester van de hele stad en de stad moet dus ook mee kunnen doen. De vertrouwenscommissie gaat zelf aan de slag met de input aan de slag ’

Vervolg

Op 17 oktober stelt de raad de nieuwe profielschets vast. In de maand november kunnen kandidaten reageren op de vacature. De gemeente verwacht dat er in mei 2016 een nieuwe burgemeester is in Hoorn.