Jubileumconcert Westfries Mannenkoor op Zondag 27 september 2015 in de Oosterkerk te Hoorn

17-09-2015

HOORN - Het Westfries Mannenkoor viert in 2015 het 70-jarig jubileum. Opgericht in november 1945 is het mannenkoor een begrip in West-Friesland maar ook ver daarbuiten geworden. Vele memorabele concerten heeft het koor gegeven in binnen- en buitenland. Daarbij heeft het koor vaak landelijk bekende zangers en zangeressen uitgenodigd om te zingen op de concerten. Eén van de vele hoogtepunten waren de concerten die het Westfries Mannenkoor gegeven heeft  samen  met Iwan Rebroff.

Het 70 jarig jubileum wordt gevierd met een spetterend concert, geheel gewijd aan de componisten Giuseppe Verdi en Richard Wagner. Op 27 september 2015 is het zover; dan zal het jubileumconcert opgevoerd worden in –waar anders dan – de Oosterkerk, de kerk waar het Westfries Mannenkoor sinds de heropening in 1981 jaarlijks haar drukbezochte kerstmatinee geeft op tweede kerstdag. Dat zal dit jaar voor de 35e keer gaan plaatsvinden. Maar voordat het zover is dus eerst het jubileumconcert  “Verdi versus Wagner” .

Als solisten zullen Sabine Kirsten (sopraan) en Hans van Niekerk (bas-bariton) optreden. Zij zullen samen met het koor diverse stukken brengen. Tevens zullen solo’s uit opera’s van Wagener en een duet uit Rigoletto van Verdi ten gehore gebracht worden. Als vanouds wordt het koor begeleid door Hans Weenink die voor de gelegenheid zijn begeleiding mag spelen op een grote concertvleugel die speciaal voor dit concert in de Oosterkerk zal staan. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent/componist Wietse Stuurman.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te verkrijgen via www.westfriesmannenkoor.nl of via telefoonnummer 0229-243192. Als er nog kaarten zijn dan worden deze ook nog aan de ingang van de kerk verkocht. Maar als u zeker wilt zijn dast u een kaartje hebt dan is het verstandig deze vooraf te bestellen. De kaarten kosten €17,50. Na afloop van het concert zal ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum nog de mogelijkheid zijn om onder het genot van een drankje (niet in de prijs inbegrepen) na te praten met de zangers over het concert. Wij hopen u te ontmoeten op ons spetterende jubileumconcert op zondagmiddag 27 september a.s.; aanvang 14.30 uur in de Oosterkerk, Grote Oost te Hoorn.