100 zonnepanelen voor huurders Holenweg en Venenlaan

02-11-2015

Steeds meer huurders krijgen van woningcorporatie Intermaris een aanbod voor Duurzaam wonen. In het Venenlaankwartier in Hoorn mochten de bewoners van de Holenweg 1-39 en Venenlaan 246-272 zelf beslissen of ze zonnepanelen wilden. In totaal plaatst de verhuurder deze maand 100 zonnepanelen op de platte daken. Daarnaast krijgen de woningen vloer-, gevel- en dakisolatie en worden asbesthoudende platen aan de buitenkant van de woningen verwijderd.

A-label
Om de betaalbaarheid van de woningen de komende 30 jaar te garanderen, brengt Intermaris energiebesparende maatregelen aan in haar woningen. De woningen hebben op dit moment energielabel G tot C. Door het isoleren van de vloer, de gevel en het dak en het plaatsen van zonnepanelen gaan de woningen naar een A-label.Het doel van Duurzaam wonen is dat huurders aangenamer wonen met lagere woonlasten door een besparing op de energierekening. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, vraagt Intermaris van de bewoners een huurverhoging. Dankzij de isolatie en zonnepanelen is de energierekening veel lager. Bij gemiddeld energieverbruik zijn de bewoners goedkoper uit. Hoofdaannemer ToekomstGroep voert de werkzaamheden uit en eind november zijn de woningen klaar.

Huurders beslissen mee

Intermaris betrekt de bewoners intensief bij haar plannen. De opzichter gaat van tevoren bij alle bewoners langs voor een persoonlijk gesprek en inspectie van de woning. De werkzaamheden worden alleen uitgevoerd als een ruime meerderheid (70%) van de bewoners instemt met de plannen.


Duurzaam wonen
Meer wooncomfort en lagere woonlasten voor huurders. Dat is voor woningcorporatie Intermaris de belangrijkste reden om in 2014 en 2015 bijna 1.000 eengezinswoningen te voorzien van energiebesparende maatregelen. De verhuurder richt zich met het project Duurzaam wonen op het verbeteren van de energieprestatie van bestaande eengezinswoningen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam. Intermaris streeft naar een gemiddeld energielabel B voor haar totale woningbezit in 2020.
 


Reacties
Reactie: (Dirk)
11-11-2015, 06:31
Ronald verk geet hier 1 ding, de goedkope sets, zowel de panelen als de inverter gaan niet zo lang mee als iedereen beloofde, als moderator op een forum van zonnepanelen weet ik nu welke panelen eerder sneuvelen, maar vooral de inverters die tussen 5 en 10 jaren stuk gingen. Je huurde deze panelen maar je hebt dan wel garantie op gratis herstel dus zekerheid. De opbrengst is hoger dan jou verbruik dus verdien je erop. Verder moet Intermaris ook geld voor deze panelen rekenen dus als je met eigen geld een zelf geplaatst setje berekende, dan vergeet je dus de kosten van laten plaatsen, het rente verlies en de eventuele reparaties, en bij huur woningen, dan mag je zelden zelf iets op plaatsen en dat is lastig te regelen.

Reactie: (Intermaris)
3-11-2015, 16:49
Beste Ronald, het doel van Duurzaam wonen is dat huurders aangenamer wonen met lagere woonlasten door een besparing op de energierekening. De zonnepanelen zijn voor Intermaris vele malen duurder in aanschaf dan de huurverhoging die de bewoner betaalt. Als u wilt weten hoe de huurverhoging precies wordt berekend, kunt u contact met ons opnemen via duurzaamwonen@intermaris.nl

Reactie: (Ronald)
2-11-2015, 15:41
De berichtgeving doet lijken dat Intermaris dit voor de bewoners doet. In de praktijk is het zo dat intermaris de betaling van de zonnepanelen voorschiet maar je gaat maandelijks zoveel meer betalen dat je na 2 jaar al de panelen zelf hebt betaalt, bij goedkope leveranciers zelfs sneller. Alle jaren daarna profiteert Intermaris dus van de huurverhoging en maken hier winst op. Zelf betaal je dus voor de zonnepanelen en het is nog maar de vraag of je energierekening zodanig zal dalen dat de vermindering meer is dan de huurverhoging.