Sint Nicolaas arriveert op zaterdag14 november in Hoorn

02-11-2015

Zaterdag 14 november is een dag die u en uw kinderen absoluut vrij moeten houden. Op uitnodiging van het ondernemend Hoorn, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn. Vergezeld van tientallen pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door (interim)burgemeester Yvonne van Mastrigt en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen.

 

Zeepiraten:

De reis naar Nederland gaat dit jaar niet zonder slag of stoot! Sint Nicolaas heeft behoorlijk last van zeepiraten die de stoomboot probeerden te enteren om alle cadeautjes te kunnen pikken. Uiteindelijk heeft hij de hulp ingeroepen van de bemanning van Halve Maen, het supersnelle VOC jacht wat bij het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland ligt. Wij hopen maar dat dat allemaal goed gaat komen…

 

Programma:

Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Jack Feld verzorgd en als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops.

 

Vanaf 11.45 uur start een programma op de Roode Steen waar Sint rond 12.30 uur van zijn paard stapt om even deel te nemen aan een geweldige welkomstceremonie en de prijsuitreiking van de Berend Botje Knutselwedstrijd. Daarna volgt een rondgang door de stad en is er rond 14.00 uur een afsluitend programma op de Roode Steen met de prijsuitreiking voor het mooist verklede sintje of pietje.

 

11.00 uur                   start programma Oude Doelenkade

11.30 uur                   aankomst stoomboot

12.00 uur                   start optocht

11.45-14.00 uur          programma Roode Steen (lekker dansen, zingen en een modeshow)


De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn. De route van de optocht is als volgt: Oude Doelenkade, Korenmarkt, Grote Oost, Roode Steen, Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Gedempte Turfhaven,Veemarkt, Noorder Veemarkt, Kleine Noord, Grote Noord met als eindpunt Roode Steen.

 

Kijk mee op Westfriesland TV:

Westfriesland TV maakt een liveregistratie van de intocht en die is vanaf 10.45 uur te zien op www.westfriesland.tv. Om ook alles tijdens de intocht goed te kunnen zien zijn er grote ledschermen in de haven opgehangen. Bovendien blijft de film ook na de intocht te bekijken.

 

Verkleedwedstrijd en Berend Botje Knutselwedstrijd:

Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint maar liefst twee wedstrijden uitgeschreven. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een fantastische fiets die door Tweewielerspecialist Van Vliet BV beschikbaar is gesteld. De verklede kinderen mogen met hun vader en moeder aansluiten in de optocht als deze de haven heeft verlaten. Dit laatste is in verband met de veiligheid erg belangrijk. Wij vragen de kinderen die willen meelopen, aan te sluiten als de optocht na het programma op de Roode Steen voor de rondrit vertrekt (rond 12.45 uur) en via de Kerkstraat naar de Nieuwstraat gaat.

 

Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie de hoofdprijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het podium na afloop van de rondrit, daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

 

De andere wedstrijd betreft de knutselwedstrijd van hoofdsponsor Berend Botje. De knutsels kunnen tussen 10.30 en 11.30 uur worden ingeleverd bij de kramen van Berend Botje op de Roode Steen!

 

Bezoek de Zeepieten in het Westfries Museum:

Op 14 november bewaken zij de geldkist van Sint in het museum, aansluitend op het programma op de Roode Steen. Op 15, 22, 23, 28 en 29 november is sint met zijn zeepieten te bezoeken in de schutterijzaal met zijn zeepieten.

 

 

Tot slot…

Sint Nicolaas wil de Gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje heel hartelijk bedanken voor de bijdragen in de kosten van het evenement, evenals DEEN supermarkten B.V. die het strooigoed gratis heeft geleverd en Tweewielerspecialist Van Vliet BV voor het beschikbaar stellen van de prijs voor het mooist verklede kind.


Reacties
Reactie: (Frits Bruin)
3-11-2015, 10:13
Wilders zal met de groene Pieten blunder van Samir Bashara wederom stijgen in de peilingen.... 'PVV hulp-Piet Samir' heeft inmiddels z'n excuses aangeboden voor zijn briljante actie....