Breng jouw korte verhaal naar de bibliotheek tijdens Nederland Leest

02-11-2015

Voor het jubileumjaar van Nederland Leest heeft A.L. Snijders de mooiste korte verhalen gekozen en gebundeld. De bundel is een staalkaart van het Nederlandse korte verhaal. Bijzonder dit jaar is dat iedere provincie een eigen editie kent! Leden van Bibliotheek Hoorn krijgen het boek gratis tijdens Nederland Leest (1 t/m 30 november), inclusief een katern met de beste korte verhalen uit Noord-Holland.

 

Op donderdag 5 november nodigen we iedereen uit om een eigen kort verhaal te brengen,, geïnspireerd op de jaren zestig. De jaren zestig zijn legendarisch. Iedereen kent de grote verhalen: de Beatles die door de Amsterdamse grachten voeren, de rookbom bij het huwelijk van Beatrix, Provo, Pipo de Clown, de pil. Maar er zijn nog zoveel meer verhalen te vertellen: de persoonlijke verhalen, de eigen verhalen. Het Museum van de 20e Eeuw en de Bibliotheek Hoorn organiseren een middag Korte Verhalen Schrijven over de jaren ’60. Hiermee willen we het schrijven stimuleren en de verhalen verzamelen.

 

Al twee decennia lang brengt het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn het dagelijks leven van de vorige eeuw in beeld. Het museum zoekt hierbij altijd naar verdieping en de verborgen herinneringen van mensen om de geschiedenis op te tekenen en een feest der herkenning te zijn voor veel mensen. De Bibliotheek is een verzamelplaats van en ontmoetingsplek voor liefhebbers van geschreven verhalen en geschiedenissen. Iedereen die wil kan zijn korte verhaal komen opschrijven. Attributen uit het museum kunnen hierbij inspirerend werken. Enkele van de verhalen zullen worden gebruikt in het museum in de wisseltentoonstelling of vaste collectie.

 

Schrijf je graag? Of wil je het wel eens proberen? Kom dan op donderdag 5 november naar de Centrale Bibliotheek Hoorn. De workshop is kosteloos en inschrijven is niet nodig. Pen en papier zijn aanwezig. Ook is er gratis WiFi als je op je tablet of iPad wilt schrijven.


Centrale Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8 in Hoorn

Donderdag 5 november | 14.00 – 16.00 uur