Alle aandacht voor… pijn

28-01-2016

Voor iedereen die de gewoon weleens wat meer wil weten over medische onderwerpen, organiseren het Westfriesgasthuis en Gezonddichtbij open colleges. Onder de noemer ‘alle aandacht voor….’ worden diverse gratis colleges voor een breed publiek georganiseerd. De eerstkomende lezing luidt ‘alle aandacht voor… pijn’ en is op maandagavond 22 februari in de JT Bioscoop in Hoorn.
 

Veel patiënten maken er weleens een glimp van mee. Als de ziekte en behandeling doorgesproken zijn, vertelt de medisch specialist nog iets meer. Over de werking van het orgaan waar je last van hebt. En dan zie je bevlogenheid, de liefde voor het vak. De brede kennis van zaken. “We horen regelmatig terug dat mensen meer willen horen. Of gewoon onze fascinatie delen. Juist voor die mensen die geïnteresseerd zijn in de werking van hun lichaam organiseren we deze avonden,” zegt anesthesioloog en pijnarts André Schipper.


Pijn
Schipper vertelt op 22 februari samen met zijn collega-pijnarts Jasper de Jong? meer over het ontstaan en de functie van pijn. Ze staan stil bij wat pijn precies is en hoe het ontstaat. Ze gaan ook in op de rol die cultuur of sexe speelt in de beleving van pijn. Er wordt dieper ingegaan op wat je kunt doen tegen pijn en wat de voor- en nadelen zijn van pijnbehandeling. Ook is er speciale aandacht voor lage-rugpijn. Aan het eind van het college is er volop ruimte voor algemene vragen over pijn.


Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via wfg.nl/alleaandachtvoor (http://www.wfg.nl/alleaandachtvoor), via een mail aan zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl (mailto:zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl) of via een belletje naar 0229-257613.
De lezing is op maandagavond 22 februari en start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur wordt u een kopje koffie of thee aangeboden door de Vrienden van het Westfriesgasthuis.

WestFries Gasthuis WestFries Gasthuis

Reacties
Reactie: (Mary Hommel)
14-2-2016, 15:57
Mijn vraag is of het mogelijk is om en verslag te ontvangen van 'alle aandacht voor.. pijn'. In verband met pijnklachten ben ik zelf van 8-0-2013 t/m 28-11-2013 onder behandeling geweest van Dr. Wassenaar. Daarna nog bij vele specialisten in verschillende ziekenhuizen geweest. Pas op 10-09-2014 werd de diagnose thoracale hernia 5/6 vastgesteld. Door de aanhoudende pijnklachten hoop ik van harte de informatie te mogen ontvangen van dit interessante onderwerp. Met vriendelijke groet Mary Hommel.