Theo van Eijk nieuwe wethouder voor het CDA Hoorn

01-02-2016

Theo van Eijk wordt door de fractie CDA Hoorn voorgedragen als nieuwe wethouder Leefbaarheid, wonen & stadsvernieuwing en welzijn & ouderen(zorg). Als de gemeenteraad in de vergadering van 8 maart 2016 instemt met deze voordracht wordt Theo van Eijk de opvolger van de huidige CDA-wethouder Michiel Pijl, die naar de gemeente Drechterland vertrekt om aldaar burgemeester te worden.

 

De in Nibbixwoud wonende Theo van Eijk (62) heeft veel bestuurlijke en politieke ervaring. Hij is jarenlang voorzitter geweest van de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland. Verder is hij in Medemblik, Hollands Kroon, Aalsmeer, Uitgeest en Montfoort (waarnemend) burgemeester geweest. Na de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2015 werd Theo van Eijk statenlid en fractievoorzitter voor het CDA Noord-Holland.

 

Met de voordracht van Michiel Pijl voor burgemeester van Drechterland op 21 december jl., begon voor de fractie en het bestuur van het CDA Hoorn een zoektocht naar een geschikte en waardige opvolger. De opvolger is gevonden in de persoon van Theo van Eijk. Fractievoorzitter Dirk Oud is zeer tevreden over de beoogde nieuwe wethouder. “Theo is zeer ervaren, kundig, energiek en beschikt over een groot netwerk in Hoorn, West-Friesland en Noord-Holland. Met deze kwaliteiten is hij uitermate geschikt als wethouder in onze stad”. 

 

Theo van Eijk is eveneens verheugd om als wethouder in de gemeente Hoorn aan de slag te gaan. “Hoorn is een bruisende dynamische stad in het centrum van ons mooie Westfriesland. Ik kijk ernaar uit om samen met inwoners, bedrijven, partners en stadsbestuur een bijdrage te mogen leveren aan de vitaliteit van de prachtige stad Hoorn”.

 

Theo van Eijk Theo van Eijk

Reacties
Reactie: (cees van der maat)
2-2-2016, 11:16
Theo van harte